Sådan kan du supplere indkomsten

0
1638

Der findes mange måder at tjene lidt ekstra penge, men hvis du har et normalt fuldtidsarbejde, er det naturligvis begrænset, hvor meget du har tid til. Bor du på landet kunne denne ekstra indkomst være en vejbod, hvilket er meget populært. Salg af alt fra ærter til jordbær, kartofler og æbler, kan være en ganske indbringende forretning. Samtidig er det ikke noget, der kræver så meget af din tid, og passer mere eller mindre sig selv. Der er naturligvis nogle regler og love du skal følge, hvis du ikke vil komme på kant med loven.

 

Sådan kommer du i gang 

Vejboder kommer i mange forskellige afskygninger, størrelser og former, og det er mere eller mindre kun dig selv og din fantasi, der sætter grænser. Det er naturligvis en god ude at have en form for opbevaring, der beskytter mod vind og vejr og ikke mindst sol, så produkterne holder sig bedre. En fejl som mange begår, er at deres skiltning ikke er god nok. Det er naturligvis vigtigt, at potentielle kunder kan se boden, inden de er kørt forbi den.

En god ide kan være et beachflag som dette, da dette er let at se fra afstand og derfor ikke behøves sættes op flere hundrede meter inden. Skriv noget enkelt og iøjnefaldende og ikke alt hvad du sælger.

 

Regler omkring vejboder 

Vejboder går under det, der hedder stalddørssalg, og der er en del regler der skal overholdes, men generelt er de ikke specielt strikse. Det er eksempelvis kun et krav af du bliver registreret ved fødevarestyrelsen hvis du sælger ting som mælk, æg, fjerkræ og lignende. Du behøver altså ikke gennemgå alverdens godkendelser for at sælge frugt og grønt, medmindre du vil sælge til butikker eller restauranter.

Der er dog en vigtig regel, nemlig at du kun må sælges dine egne afgrøder eller fra omkringliggende huse og gårde. Du må altså ikke tage hen til en frugtavler, købe billige æbler for at sælge dem videre, da det så er mere seriøst forretning der nærmer sig regler omkring detailhandel.

 

De økonomiske regler

Betaling af disse foregår ofte i syltetøjsglas og lignende, men i de senere år er mere og mere rykket til MobilePay, hvilket der er flere gode grunde til. Ikke mindst fordi det ikke frister svage sjæle til at køre med pengekassen, hvis den ikke er godt fæstnet.

Hvis du sælger for mindre end 50.000 kroner behøver du ikke et firma til at gøre det gennem, men vokser det sig større end det, skal du have et CVR nummer og momsregistreres. At det er momsfrit betyder dog naturligvis ikke, at det er skattefrit.

Der er ikke nogen bagatelgrænse, og alle salg skal oplyses til skal og er skattepligtige, også selvom det er en pose æbler til 20 kroner. Det kan være en dyr fornøjelse at snyde med det, så lad vær.