Årets bedste vlogging kamera 2021

0
1301

Vlogging er populært som aldrig før, og udvalget af kameraer svinger fra kraftige lommekameraer til spejlfri og endda spejlrefleks. Lad os zoome ind på Olympus OM-D E-M5 Mark III, som efter vores mening tager førstepladsen inden for vlogging kameraer i 2020.

En Ulv I Fåreklæder

Udgivet i oktober 2019, ligner den tredje iteration af Olympus OM-D M5 et behageligt levn fra fortiden, og kunne nemt snyde dig til at tro at det skyder film. Men lad ikke det charmerende retro udseende narre dig. Med en 20 MP Micro 4/3 sensor og den bedste stabilisering på markedet, er kameraet yderst kompetent til både billeder og video.

Sensoren som er nedarvet fra den professionelle storebror E-M1 Mark II, leverer pålidelig tracking vha. phase detection autofokus direkte på chippen, og huset er af solidt plastik som er både stærkt og let. Den markedsledende IBIS stabilisering giver muligheden for fremragende billedkvalitet og lange lukkertider i mørke omgivelser, og er uvurderlig til video.

Når det kommer til lige netop videokvalitet, får du fuld 4K samt op til 120 fps til slow motion. En af vores yndlings features er den fuldt bevægelige skærm, kombineret med en sprød elektronisk OLED søger.

Andre Stærke Vlogging Kameraer I 2020:

  • Sony RX-100 MIII (eller nyere)
  • DJI Osmo Pocket
  • Canon EOS M50
  • Canon EOS 80D
  • Fujifilm X-T200
  • GoPro Hero 9
  • Fujifilm X-T4
  • Sony A6400

Objektiver

I forhold til udvalg af glas, er du ikke begrænset til Olympus’ eget, men kan bruge hele din eksisterende samling af vintage objektiver, ved hjælp af en basal adaptor. Ved sidstnævnte får du givetvis ikke autofokus, men hvis du laver filmoptagelser eller visse typer fotografi, er manuel fokus vejen frem meget af tiden alligevel.

Fordele Og Ulemper

✔ Markedsledende stabilisering

✔ Op til 30 fps raw optagelse

✔ Stort udvalg af objektiver

✔ Vejrbeskyttelse

✔ Fedt design

✘ Plastikhus

✘ Ingen hovedtelefonstik

✘ Opladerport er ikke USB-C

Med Dig Overalt

Du kan tage dit Olympus OM-D E-M5 Mark III med ud i alt vejr, takket være at huset har indbygget vejrbeskyttelse. Med den lave vægt på sølle 414 gram, er der større sandsynlighed for at du vælger at snuppe kameraet med dig, når du skal ud af døren. Vi foretrækker at bruge enten primes eller små zoomobjektiver, da alt andet generelt ikke er særligt komfortabelt med det lette hus.

Både danskerne og finnerne elsker fotografi, og du kan følge med i alt det nyeste om foto og øvrig elektronik og gadget hos finske pixelem.fi. Hvad angår pris, fås OM-D E-M5 Mark III fra ca. 8500 kr. nyt, eller omkring 5000 kr. brugt på Den Blå Avis. Det er naturligvis en slat under alle omstændigheder, men ved brugtkøb får du som altid mere værdi.

Konklusion

Olympus OM-D E-M5 Mark III er stadig på toppen af sit game, og repræsenterer god værdi i 2020. Hvis du er i gang med at spare op til dit næste kamerahus, kan du prøve en omgang online slots og med lidt held doble pengene. Klik ind på slotsbandit.dk for at se alle de lækreste bonusser og spilanmeldelser. Husk dog at spille ansvarligt, og kun for det beløb du har fastsat hver måned.