Hvad er min IP-adresse?

0
1044

Der kan være forskellige årsager til, at du gerne vil vide, hvad din IP-adresse er. Det kan være du skal skrive en vred mail, da jeres internet ikke fungerer ordentlig derhjemme, eller måske handler det om jeres sikkerhed.

Her i artiklen finder du hjælp til at undersøge din IP-adresse, og så skal du ikke snydes for at blive en lille smule klogere på, hvad en IP-adresse i grunden er, og hvorfor den er vigtig for dig.

Faktisk er det rimelig simpelt at finde din IP-adresse, når du først lige ved hvordan.

Og hvad angår sikkerheden, så husk for alt i verden at få installeret et antivirusprogram. Det sparer dig en hulens masse besvær og kan spare dig en god sum penge.

Hvad er en IP-adresse?

Internettrafikken er alt sammen bundet op på noget, der forkortes som IP: Internetprotokol. Din computer er forbundet med en anden og så fremdeles.

Din personlige IP-adresse er altså den, der viser, hvorfra din forbindelse starter fra. Så godt, så langt.

Du har højst sandsynligvis flere forskellige IP-adresser. Det skyldes at hver server, router osv. skal have sin særegne IP-adresse, så det hele ikke ender i en stor pærevending.

Når de forskellige apparater kommunikerer med hinanden, er det vigtigt, at de kan vide, hvem de kommunikere med. Derfor har du ikke bare en IP-adresse.

Hvis du søger din IP-adresse, skal du altså først finde ud af, hvilken du søger.

Det kan sammenlignes med fastnettelefonerne, der faktisk på samme måde som IP-adressen ofte har et lokalnummer. Så de starter med noget specifikt. Det gør trafikken nemmere at spore.

IP-adresser udvikler sig konstant, da der er mangel på adresser. Det kommer flere og flere enheder, der skal forbindes og derfor må man udvide.

Det kan sammenlignes med vores CPR-numre i Danmark, der også var tæt på at skulle udvides af flere omgang f.eks. efter Anden verdenskrig, grundet høje fødselstal.

Sådan finder du din IP-adresse

Du kan finde den IP-adresse, du bruger nu, ved en simpel søgning.

Her finder du ud af, hvorfra din indgang til nettet er. Din printer er f.eks. ikke forbundet til nettet på samme måde, som din computer er, fordi det ikke er nødvendigt, og måske ville være en smule irriterende.

Så den IP-adresse, der optræder ved din søgning, er den, hvorfra du søger.

Du kan ændre og slører din IP-adresse, hvis du finder det nødvendigt. Det er faktisk forholdsvist simpelt. Du gør det ved at ændre din VPN. På den måde kan internetudbyderen ikke opspore din placering.

Sikre den, så du undgår hacking

Hvis du er nervøs for dit privatliv, når du søger online, eller hvis du er nervøs for en eventuel hacking, så beskyt din PC med Avast Antivirus.

Her har du mulighed for at installere et antivirusprogram. Du kan også finde Avast Secure Browser, der tillader dig på lignende facon som ændring af VPN at sløre din færden online.

Det kan have sin nødvendighed, hvis du frygter, at din computer vil blive hacket, eller hvis du vil undgå at blive fodret med såkaldt ”brugervenligt” indhold.