Er du pendler? Sådan gør du det sjovere og nemmere

0
6221

Det er et stort antal danskere, som hver dag pendler. Og mange tager bilen i stedet for offentlig transport. Og derfor kan det være anvendeligt med et benzinkort. På den måde kan du opnå rabatter, hver gang du tanker. Og på den lange bane vil du kunne se en økonomisk fordel herved.  

Ud over at de mange kilometer fremgår som en økonomisk tydelighed, bruger du også meget tid. Tid, som måske kunne være brugt anderledes. Her får du inspiration til, hvordan du kan bruge din tid mest fornuftig. Således du så vidt som muligt kan holde fri, når du kommer hjem.

Spar penge med et benzinkort

Pendling er i forvejen en dyr fornøjelse. SparNord fastslår, at det koster 2.861 kr. om måneden at pendle 70 k. Og dette er beregnet ud fra en ny bil. Og efter befordringsfradraget. Derfor kan det betale sig at opnå rabatter de steder, hvor det er muligt.

Starter vi med at se på den økonomiske udgift, kan et benzinkort være at foretrække. Du kører garanteret den samme rute hver dag, og dette er en af forudsætningerne for at bruge et tankkort. Nemlig at du kommer forbi tankkæden ofte. Et benzinkort har flere fordele. Og naturligvis kan det ikke helt gøre op med udgiften som pendler, men kan det hjælpe et stykke hen ad vejen.

Et tankkort kan også gives til medarbejdere. Derfor kan du høre din arbejdsgiver, om et tankkort kunne være på tale. Hvis der vel at mærke er et samarbejde mellem arbejdspladsen og benzinudbyderen. Der findes nemlig det såkaldte erhvervsbenzinkort.

Ifølge Berlingske vil lønnen og udgiften på transport ofte udligne hinanden. Når man pendler langt, har man ofte et specialiseret job, som giver en højere løn. Og dermed vil udgiften på transport ligge mere fornuftigt.

Brug din tid rigtigt, når du pendler

I forhold til klimaet kunne det være anvendeligt at tage offentlig transport. Selvom det i mange tilfælde er en smule mere besværligt, kan det være gavnligt for dig. I et tog eller en bus kan du slappe af. Du skal ikke tage stilling til noget. Her kan du eksempelvis færdiggøre det arbejde, du ikke har nået i løbet af dagen. Eller du kan tage en lur, hvis du kørte tidligt hjemmefra.

Hvis du tager offentlig transport noget af vejen, har du også gjort en forskel. Og hvis du får tid til en lur, vil du være mere frisk, når du kommer hjem til familien.

Når du sidder i bilen på vej hjem, kan du eksempelvis lytte til lydbøger eller podcasts. Du kan lytte til de bøger, som du længe gerne vil læse. Du kan nyde bogen i fred for familie og andre forstyrrelser. Med en podcast kan du lytte til alle dine interesser. Og virkelig fordybe dig i den.

Det er også her, du kan ringe til en ven eller veninde, du ikke har snakket med længe. Her er der igen tid til at snakke – helt uforstyrret. Der findes altså også fordele ved at være pendler. Og uanset om du elsker at køre eller ej, finder du mange muligheder, så kilometerne går lidt hurtigere.