Ryd op i økonomien- få mere overskud

0
2893

Bekymrer du dig for økonomien? Har du svært ved at overskue udgifter og indtægter? Så er du ikke alene. Mange af os bruger meget tid og mange kræfter på at bekymrer os om økonomi. Dette kan skabe både stress og bekymringer i hverdagen. Det kan derfor være en god ide at rydde op i økonomien, da dette kan give dig økonomisk overskud og mentalt overskud. Her får du gode råd til, hvordan du skaber større overskud i din dagligdag.

Den store økonomiske hovedrengøring

Et godt sted at starte med at rydde i økonomien, er ved at gennemgå alle ens indtægter og udgifter hver eneste måned. På denne måde, så får du overblik over, hvad du egentlig bruger penge på, og hvor meget du rent faktisk har at rutte med. Faktisk er det sådan, at de fleste af os opdager muligheder for forbedring, når vi gennemgår økonomien med forstørrelsesglas.

Det kan også være at du, som så mange andre, har gæld. Når du gennemgår det hele, så vil du opdage præcis, hvor meget du skylder og til hvem. Flere af os har flere forskellige lån hos flere forskellige låneudbydere. Hvis du har flere lån, så kan du med fordel se på mulighederne, for at samle dine lån i et samlelån hos Bankly.dk.

Når du har overblikket over, hvor meget du skylder og til hvem, samt hvor meget der kommer ind på konto hver måned, og selvfølgelig også hvor meget der går ud af kontoen hver måned, så kan du lave et nyt budget. Et budget, er den overordnede oversigt over, hvor mange penge du har til rådighed, og hvad du skal bruge dem på, hver eneste måned. Med et budget, så skaber du derfor ro i finanserne.

Skab orden i din gæld

De fleste af os vil på et eller andet tidspunkt få behov for at låne penge. Det kan være til bolig, båd eller bil, men det kan også være til renovering af bolig, rejse eller diverse indkøb. Det at låne penge, er helt normalt, og noget de fleste af os gør. Men det findes flere måder at gøre det på. Hvis du har flere forskellige lån, hos flere forskellige låneudbydere, så kan det være svært at holde oversigten over ens gæld. For at gøre det nemmere for dig selv, så kan det derfor være en god ide at samle de forskellige lån, i et samlelån.

Et samlelån er, som ordet forklarer, et lån hvor du samler flere forskellige lån i et større lån. Når du sammenlægger alle dine lån, så samler du også alle dine udgifter et sted, og betaler dermed kun rente, og eventuelle gebyrer, et sted. For de fleste vil det også betyde at man sparer penge. Et lån betyder nemlig en rente, en udgift og en låneudbyder. Udover at man kun skal forholde sig til en låneudbyder, så sparer man sandsynligvis penge, da man ikke skal betale på flere mindre, dyre lån.

Hvordan samler jeg mine lån

I dag så findes det flere pålidelige låneudbydere, som tilbyder online lån. Det betyder at du kan ansøge om et samlelån, online. Men det betyder ikke at du skal stille dig tilfreds med det første og bedste tilbuddet. Den bedste måde at finde, det bedste samlelån online, er ved at benytte sig af en online sammenligningstjeneste, som Bankly. Bankly indsamler lånetilbud fra flere låneudbydere, på dine vegne, og giver dig dermed mulighed for at væge det bedste, og billigste, samlelån på markedet.

Du skal simpelthen bare skrive i din ansøgning, hvor meget du vil låne, og over hvor lang tid, og i løbet at ingen tid, så har du nogle lånetilbud som du kan vælge mellem. Når du har samlet dine lån, så giver du dig selv muligheden for at kunne overskue din egen privatøkonomi, da det selvfølgelig er meget nemmere at følge med på et lån, end hel bunke med forskellige lån. Dine muligheder for at komme af med gælden, bliver også større, da det er nemmere at overholde tilbagebetalings aftaler, når man kun har den ene at overholde.

Hvis du er heldig, så får du også en lavere rente på det nye samlelån, end det som du havde på alle dine små lån. Potentielt kan du spare flere tusinde kroner, og dermed også få mere luft og overskud i privatøkonomien.

Flere fordele med økonomisk overblik

Når du får overblik over din økonomi, så vil du højst sandsynlig opleve at du også får mere overskud i hverdagen. Ved gennemgang af budgetterne, kan det også være at du kan skabe mere orden i dagligdagen. Det kan være at du kan skabe ro, ved at begynde med ugentlige madplaner. På den måde, så ved du ugens menu, og kan købe ind, lige præcis de ting som du faktisk har brug for.

Dette vil forhindre dyre impulskøb en sen eftermiddag nede i supermarkedet. Ofte så vil du også få overskud til at spise lidt sundere, og måske derigennem give kroppen endnu mere overskud, til at klare både økonomiske udfordringer, og hverdagslige aktiviteter.