Sådan påvirkes din opsparingskonto af negativ rente

0
1272

Vi er mange, der er opdraget med, at det altid kan betale sig at have penge stående i banken. Men det er ikke helt så enkelt mere, for lige nu oplever bankkunderne en såkaldt negativ rente. Det betyder, at bankerne ikke betaler dig for at gemme på dine penge – men at du faktisk skal betale for at have penge stående. Det er den rene Omvendtverden!

Men der er nogle ting, du kan gøre for ikke at betale negativ rente, fx ved en investering af dine penge i bolig, renovation eller pension. Inden du handler, så husk altid at læse anmeldelser på danskeanmeldelser.dk, så du undgår at blive snøret.

Hvad er negativ rente, og hvorfor er det aktuelt?

Grunden til den negative rente er, at bankerne får flere penge ind, end de låner ud. Der bliver simpelthen sparet mere op, end der bliver investeret. Det taber bankerne penge på, at det er altså noget, som i sidste ende går ud over kunderne.

Det vil sige, at mens du engang fx fik 1% i rente af din bank for at have 100.000 kroner stående på din opsparingskonto, så er der mulighed for, at du nu skal betale din bank for det samme i stedet. Langt de fleste banker har et minimum, inden de opkræver den negative rente. Hos banker som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank er grænsen netop på 100.000, og først når du har sparet mere op end dét, begynder du at betale, i mange tilfælde 0.6 % i negativ rente.

Hvad kan jeg gøre for at undgå negativ rente?

Som sagt, tiderne hvor det kunne betale sig at have sine hårdt tjente penge stående på en opsparingskonto, er i mange tilfælde forbi for nu. Men der er nogle ting, du kan gøre for at undgå at betale den negative rente.

Invester dine penge

Du kan for eksempel investere dine penge, for eksempel i aktier. Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i sagerne, inden du kaster dig ud i dit nye aktieeventyr, og eventuelt søger råd hos en investeringsrådgiver.

Køb ejendom

Pengene kan du også kaste efter nogle mursten. Man kan se en ejendomsinvestering som en opsparing, da boligmarkedet kun, med få udsving, bevæger sig i én retning. Ejer du en bolig i nogle år og sælger den igen, er der altså mulighed for, at du kan tjene penge på den. Særligt, hvis du også har investeret i at renovere den.

Få udført renovering

Lige præcis renovation kan du også investere i uden at købe ny ejendom. For ejer du allerede en bolig, gælder samme råd ­– invester pengene i at gøre den mere attraktiv, så du på den lange bane, når du engang skal sælge, kan få et større overskud ud.

Sæt penge ind på pensionsopsparingen

Ingen er evigt ung, og en dag skal du måske læne dig tilbage og nyde tilværelsen som pensionist. Måske skulle du sætte nogle af dine opsparede penge ind på din pensionsordning? Så kan de ligge der og blinke til dig, indtil det er tid til at trække dig tilbage.

Få styr på gælden

Skylder du penge? Så er disse tider med negativ rente en god anledning til at få det ud af verden, så du slipper for at betale renter og gebyrer for det også.