Husk forsikringerne

0
2606

En forsikring er et sikkerhedsnet, hvis uheldet er ude. Det er en aftale mellem et forsikringsselskab og dets kunder: Kunderne skal løbende betale en præmie, og hvis der så sker noget, som er indbefattet i forsikringen, bliver det betalt af forsikringsselskabet.

Man kan få forsikringer til alle mulige forskellige ting som for eksempel rejse, indbo og bil. I denne artikel kan du læse om disse tre meget almindelige forsikringstyper.

Hvad er en rejseforsikring?

En rejseforsikring kan dække, hvis du for eksempel bliver syg, kommer til skade eller bliver udsat for tyveri i forbindelse med en rejse.

 

Skal man have en rejseforsikring? Ikke nødvendigvis, men det er smart at have en, hvis uheldet er ude – og man kan jo aldrig vide, hvad der sker, når man er ude og rejse. Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse, hvis man bliver syg og derfor ikke kan komme afsted, eller hvis man skal hentes med helikopter og bringes til sygehuset, hvis man kommer til skade på ferien.

 

Hvad er en indboforsikring?

En indboforsikring dækker dine ting, hvis de bliver stjålet, eller hvis de går i stykker ved for eksempel brand eller vandskade. Den dækker også, hvis du kommer til at tilføre skade på andre eller andres ting.

Indboforsikringen kan dække hele familien, hvorfor I ikke skal have en indboforsikring hver, I deles om den samme.

 

Skal man have en indboforsikring? Det er i hvert fald smart at have en for det tilfældes skyld, at der skulle ske noget – og ligesom med rejseforsikringen kan man ikke spå om fremtiden og dermed om, om der sker uheld.

 

Hvad er en bilforsikring?

En bilforsikring er, som navnet siger, en forsikring til din bil – og har du en bil, skal du altså også have en forsikring til den.

Udover at det er smart for dig som bilejer at have en forsikring til din bil, er det også lovpligtigt at have i hvert fald en ansvarsforsikring til bilen, såfremt den kører på offentlige veje. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du ved hjælp af din bil er skyld i skade på andre eller på andres ejendele.

Skal man have en bilforsikring? Hvis bilen kører på offentlige veje, skal man således som minimum have en ansvarsforsikring. Hvis du ikke har en ansvarsforsikring, kan politiet tage din nummerplade. Husk derfor forsikringen, når du køber en bil.

 

Udover en lovpligtig ansvarsforsikring kan du vælge at få en kaskoforsikring samt en række forskellige tillægsdækninger.

 

Kaskoforsikringen er dog ikke altid valgfri, for forsikringsselskabet kan kræve, at du har en, hvis du har købt bilen på afbetaling, eller hvis du har lånt penge til den.

 

En kaskoforsikring dækker skader på din bil, både hvis du selv er skyld i dem, og hvis andre er. I kaskoforsikringen er også en retshjælpsforsikring, og kaskoforsikringen dækker også tyveri. Kaskoforsikringen dækker ikke sådan noget som manglende vedligeholdelse, der kan føre til for eksempel rustskader.

 

Derudover findes der en række tillægsdækninger, som man kan tilkøbe. Disse tillægsdækninger kan blandt andet være følgende:

 

  • Vejhjælp
  • Ekstraudstyr
  • Glasskadedækning
  • Erstatningsbil
  • Autoulykke

 

Skal man have en bilforsikring? Hvis bilen kører på offentlige veje, skal man således som minimum have en ansvarsforsikring.