Få luft i økonomien med disse råd

0
1690

Det kan betale sig at tage et kig på din privatøkonomi. For mange kan privatøkonomien være uoverskuelig at gøre noget ved – for hvor skal man starte? Vi har samlet tre tips til dig, der vil spare penge uden at du skal gå på kompromis med din levestandard.

Det kan være, at du føler, at du går og sparer og sparer, men der sker ikke så meget? Det bedste scenarie vil være at leve godt og have følelsen af overskud, når det kommer til privatøkonomien. De tre følgende råd kan spare dig penge, uden at du skal leve på en sten.

  1. Sammenlign udbydere

Har du en indboforsikring, og har du ikke taget stilling til prisen, du betaler for den? Hvad med dit mobilabonnement – tænker du, at det kan blive billigere, end det er? Det kan være en rigtig god idé at sammenligne mobilabonnementer og meget andet. I første omgang kan du ringe til din teleudbyder og spørge dem, om de kan give dig en bedre pris, end de gør nu. Hvis de matcher det billigste, du har fundet, er det jo nemmest blot at tage imod det. Hvis de ikke giver dig et bedre tilbud, kan du med fordel søge andre steder hen.

Gennemgå dine faste udgifter – er der nogen af udgifterne, som du kan sænke? Det er en nem måde at spare penge på uden at skulle lægge dine vaner om.

  1. Tag et samlelån

Har du gæld? En af de besparelser, du kan lave, som ikke vil kræve meget af dig, er at søge om et samlelån. Et samlelån er blot et nyt lån, som samler alle dine eksisterende lån. Du kan finde det bedste samlelån, hvis du vælger at benytte dig af sammenligningstjenester for lån. Ikke mange ved at det kan give et meget større rådighedsbeløb, hvis man sammenligner lån. Renten på lån og ÅOP har en afgørende faktor for, hvad du betaler – og dermed hvad dit rådighedsbeløb i sidste ende er. Det eller de lån du sidder med nu, kan vise sig at koste dig meget mere end nødvendigt. Det koster intet at undersøge, om det kan betale sig for dig at samle dine lån eller refinansiere dine eksisterende lån. Det er gratis og uforpligtende, og du har svar inden for meget kort tid. Om du vælger at gå videre med det, er helt op til dig.

  1. Lav en lækker madplan

Der findes flere og flere apps for madplanlægning i dag. Det eneste du skal er at vælge, hvilke retter du har lyst til. I de fleste apps er der mange forskellige forslag til dig, så det gælder bare om at følge din lyst. Du kan typisk bede dem om at minde dig om, for eksempel om søndagen, at du skal lave en madplan for ugen.

Du behøver ikke at gå på kompromis med kvaliteten af det, du indtager, fordi du skal spare penge. En madplan kan spare dig for tid og penge, men det krævede førhen, at du skulle sætte dig ned og lave en plan. Det kræver, at nogle ingredienser går igen, så der ikke opstår madspild og pengespild. Der er nogle forskellige faktorer, som der skal tages højde for, når der skal laves en madplan, der giver mening for privatøkonomien. Alternativet til at lave en madplan for ugen er at handle ind hist og her i løbet af ugen, og det kan skabe indkøbsture, hvor der købes en masse, som der ikke er brug for – kun på grund af én ting: At der ikke er planlagt noget specielt. Det kan spare dig for mange penge at planlægge din madlavning.

Der er mange steder at starte, når der skal spares penge. Gør det, der giver mening for dig – og sørg for ikke at gabe over for mange ting på en gang. Det må helst ikke føles for uoverskueligt, for så er det typisk dømt til at mislykkes. Det handler også om dig og dine behov, når der skal spares penge.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.