Grænsehandel og grænsebutikker

0
1604

De fleste danskere er ellevilde med at tage en tur til grænsen ved Tyskland, hvor de kan handle billigt ind. Der kan uden tvivl også være noget rigtig hyggeligt ved grænsehandel og grænsebutikker, og så længe det ikke er en gentagende plan i din hverdagskalender, så skader det ingenting. Du kan med god samvittighed tage forbi den tyske grænse, hvis du for eksempel er på vej hjem fra en bilferie, og du alligevel skulle køre igennem. Problemet opstår først, når du gør det til en vane og begynder at vælge grænsebutikkerne hver gang i stedet for de lokale butikker.

Når du så alligevel er af sted, hvilke grænsebutikker skal du så vælge? Der er nogle klare favoritter hos danskerne, og dem vil vi derfor beskrive kort i denne artikel. De ligger alle sammen forholdsvis tæt på hinanden, så du kan snildt besøge flere end én.

Sidst i artiklen kommer vi med nogle bud på, hvordan du kan gøre det til en hyggelig tur, når du tager til grænsen for at handle. Det er ofte en realitet, at danskerne lige så vel tager til grænsen på grund af turen, som det skyldes de gode besparelser.

Fleggaard

Du kan besøge grænsebutikken Fleggaard ved Alte Zollstraße 44, 24955 Harrislee, Tyskland. Du slår blot adressen ind på GPS’en, og så er du allerede godt på vej uden problemer. Fleggaard er uden tvivl en af de mest populære grænsebutikker, da de har et stort udvalg og gode priser, og så ligger butikken trods alt lige op ad Danmark, hvilket gør den let tilgængelig.

Hos Fleggaard kan du ikke kun lave store besparelser på de traditionelle grænsevarer, men du kan derimod også lave nogle gode køb af dagligvarer og husholdningsprodukter. Du kan derfor købe nogle store mængder af disse produkter, så du har til en længere periode, og dermed behøver du ikke at handle ind til sortimentet igen i den nærmeste fremtid. Det er både tids- og pengebesparende at gøre det på denne måde, så det er i den grad værd at tage et smut forbi Fleggaard, hvis det kunne være noget for dig.

Er du glad for vin? Så er det også endnu en grund til at vælge Fleggaard som et af dine stop på ruten, da de har et stort sortiment og med glæde hjælper dig med at vælge den helt rigtige efter dine præferencer. Så ikke nok med at vinen er billig, men du kan også få hjælp af det venlige personale, der gerne fortæller dig, hvilken vin du bør vælge.

Calle

Lige som Fleggaard er Calle en storfavorit, når det kommer til grænsehandel og grænsebutikker. Du finder Calle på Grönfahrtweg 28, 24955 Harrislee, Tyskland. Der er dog flere af dem, så du kan sagtens finde en anden butik, som måske passer bedre ind i din rute, men udvalget vil være så godt som det samme i alle Calle-butikker.

I Calle er det især varer som øl, vand, slik, spiritus, cider og kosmetik, der er værd at køre efter. Oftest vil du opnå den største besparelse, hvis du køber store mængder af varerne, da tilbuddet ofte vil lyde i retning af 3 kasser øl for 150 kroner. Du skal derfor have god plads i bagagen, hvis du rigtig skal have nogle ud af din grænsehandel, da det ville være ærgerligt at måtte nøjes på grund ad pladsmangel.

Ved du allerede, hvad du skal have i Calle? Så kan du allerede nu forudbestille de varer, som du skal have, så du kan være sikker på, at varerne stadig er i sortimentet, når du ankommer. Det er altid irriterende at køre efter noget, som så ikke er i butikken længere, når du ankommer. Det er derfor en god ide at se deres varekatalog igennem, inden du tager af sted. Det kan du gøre på deres hjemmeside, hvor du også kan forudbestille dine varer på samme tid.

Skal turen tages alene eller med andre?

For nogle kan det være super hyggeligt at tage til grænsebutikker alene. På den måde får du lov til at tage tingene i dit eget tempo og overveje hvilke varer, du skal have med hjem. Andre kan bedst lide at tage af sted sammen med gode venner eller familie, så de kan hygge sig med det sammen. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så du skal blot gøre op med dig selv, hvad du er mest til. Du kan eventuelt prøve begge dele af og på den måde finde ud af, hvordan du vil gøre det i fremtiden.

Vi lister her nogle ulemper og fordele ved at tage henholdsvis alene af sted og ved at tage af sted sammen med andre. Det kan måske give dig et bedre overblik.

Fordele ved at tage alene af sted:

 • Grænsehandlen bliver gjort i dit tempo.
 • Du kan efter dine absolut favoritbutikker.
 • Du kan tage af sted, når det passer dig bedst.

Ulemper ved at tage alene af sted:

 • Du kan ikke vurdere dine køb sammen med andre.
 • Hvis noget ikke er, som det skal være, skal du klare problemet selv.
 • Det kan blive en tavs biltur.

Fordele ved at tage af sted sammen med andre:

 • I kan planlægge ruten i fællesskab.
 • I kan tilføje noget ekstra hygge ved at besøge en af de nærliggende grillbarer.
 • I kan hjælpes med at finde vej.

Ulemper ved at tage af sted sammen:

 • Måske vil I ikke besøge de samme grænsebutikker.
 • Der er mindre plads i bilen til varer.
 • Det kan blive en lang dag og tur, hvis I skal nå det, som I alle gerne vil nå.

God tur!

Uanset hvordan du vælger at gøre det, og uanset hvilken grænsebutik du skal besøge, så skal det nok blive en rigtig hyggelig tur. De fleste kan godt lide at bruge en søndag på at shoppe varer, så det kan ikke gå helt galt, uanset hvad der end skulle blive af problemer. Du kommer formentlig heller ikke til kun at opleve grænsehandel én gang, så hvis du finder besvær ved turen, så kan det rettes op på næste gang.