Få modbevist dine fordomme om tandbøjler

0
1113

Mange forbinder tandbøjler med nørdede typer, som bliver drillet i skolen, men en god bøjle er så meget mere end det. Måske var sådan dengang vores forældre var børn, men der er sket helt vildt meget siden den gang. Faktisk kan man få bøjler der er helt anderledes i dag. Her kan du læse meget mere om hvor langt tandbøjlen er kommet siden den gang.

Bøjlen tilbage i tiden

Den gang vores forældre var børn, var tandbøjler helt anderledes. Tandlæger fik ekstra løn pr bøjle de satte på et barn. På den måde var der mange flere der fik bøjle på end, dem der egentlig havde brug for det. Det er måske derfor der er mange der tænker at bøjler meget mere er noget der ser grimt ud, end noget man har brug for.

Sådan er det ikke i dag. I dag får man kun bøjle på hvis man har meget brug for det, fordi det ville være skadeligt for ens tænder hvis ikke man fik bøjle på. Derfor er der altid en god grund hvis man skal have bøjler på tænderne. Det er heller ikke en hvilken som helts bøjle man skal have på. Tandbøjlen er nemlig kommet langt siden man fandt på øgenavnet togskinner.

Den elegante bøjle

Det lyder måske skørt i manges ører, men bøjlen har ændret sig meget siden den lignede en massiv metalkonstruktion i munden. I dag kan du få bøjler der har små plastik fatninger. De er meget mindre tydeligere end dem af metal, som man kender fra de klassiske togskinner.

Du kan faktisk få dem lavet i gennemsigtig plastik, på den måde er de meget mindre synlige end de ellers ville være. Det gør at man lægger meget mindre mærke til dem end man ellers ville. Vi kender det alle, når man nærmest ser bøjlen mere end ansigtet. Her er det næsten svært at få øje på den.

Bøjle kan være et fashion-statement

Nogle steder i verden, er man faktisk meget længere end at gemme bøjlen væk. Her viser man den frem. En gængse opfattelse af bøjlen, er at den er et tegn på dårlig hygiejne og genrer. Andre steder i verden har man dog ændret den opfattelse meget.

I nogle Indonesiske og Østasiatiske lande, er bøjlen blevet enormt moderne. Det er nok fordi den er et tegn på velstand, fordi man har råd til at pleje sine tænder. Her finder man ikke bare bøjler med plastik, men i farvet plastik.

Her er der også mange der sætter små sten i deres bøjler, sådan at de bliver til en accessoires. Her ser man hvordan man kan bære bøjlen med stolthed. Det er et godt tip, uanset om du er vild med den eller ej.