Sådan undgår du paradentose

0
1072

Det er rigtig ubehageligt at gå med smerte i munden, og det kan slide rigtig hårdt på dig på fysisk, men også mentalt. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du altid behandler din mund godt og sørger for, at du altid tager hensyn til den. Paradentose er en rigtig ubehagelig betændelsestilstand i munden, som starter i tandkødet. Det er rigtig vigtigt, at du får en paradentose behandling i god tid, da den kan sprede sig til kæbeknoglen, hvis den ikke bliver behandlet i tide.

Hvorfor kommer paradentose?

Der er flere årsager til, at paradentose opstår. Ofte så skyldes det, at du har tandkødsbetændelse, som du ikke har fået behandlet. Hvis du ikke får behandlet din tandkødsbetændelse i tide, så kan du risikere, at bakterierne spreder sig i din mund. Her er det især til den underliggende væv, som er med til at svække din munds forsvar. Derfor er fremskreden paradentose meget ubehagelig, da det er med til at nedbryde tandkødsvævet og kæbeknoglen.

Når de først er blevet nedbrudt, så kan du risikere, at dine tænder bliver løse, og de kan ende med at falde ud. Det er derfor så utrolig vigtigt, at paradentose bliver opdaget i god tid, så du har mulighed for at reagere på den ubehagelige betændelse i tide. Sørg derfor for at få en paradentose behandling i god tid.

Alle uanset alder kan rammes

Paradentose kommer ikke bare ud af det blå. Det tager tid for betændelsen at sætte sig i munden. Derfor skyldes det også ofte dårlig tandhygiejne. Du kan derfor gøre rigtig meget i forebyggelsen mod paradentose, hvis du blot børster dine tænder både morgen og aften – hver dag. Der er heller ikke nogen typisk alder for, hvornår paradentose kan ramme. Du skal derfor være opmærksom på, at det kan forekomme, lige meget hvor gammel du er. Der er dog flere undersøgelser, som viser, at det typisk er folk over 35 år, som rammes.

Der er dog stadig en del andre årsager, der kan skyldes, at du får paradentose, og det gælder alle aldre. Det kan være rygning, diabetes, stress, eller så kan du være så uheldig, at du har arvelige gener. Derudover er nedsat immunforsvar også en hyppig årsag til, at du kan få paradentose.

Behandling af paradentose

Hvis du skulle være så uheldig, at du bliver ramt af paradentose, så er der heldigvis gode paradentose behandlinger. Behandling af paradentose kan være meget nem og ligetil, hvis den behandles i god tid. Det vil i mange tilfælde være nok, hvis du blot får en grundig rensning af dine tænder og tandkød. Hvis paradentosen er fremskreden, så kan din paradentose behandling være noget mere omfattende.

Alt efter hvor fremskreden paradentosen er, så kan det være, at du kan slippe afsted med en noget mere dybdegående tandrensning. Det er især nødvendigt med en paradentose behandling, hvis nu din kæbe har taget skade af den ubehagelige betændelsestilstand. Hvis det er rigtig slemt, så kan det være nødvendigt at operere for at sikre, at du kan bevare dine tænder. Pas på din mund, så du undgår paradentose og risikerer at miste dine tænder.