Sådan sparer du bedre op i 2018

0
673

Det er vidst en universel ting, at vi alle ønsker at have flere penge end vi har nu – er det ikke rigtig? Det er sådan set lige meget hvornår på året, du finder dig selv – vi ville altid ønske, at vi havde mere. Heldigvis er der da også noget, som du kan gøre, så du kan få flere penge mellem hænderne i det nye år.

santander

 

Lyder det interessant for dig? Så bør du læse med her, hvor vi giver dig nogle gode råd til, hvordan du kan spare bedre op her i det nye år og få råd til al det, som du går og ønsker dig til dagligt.

Disse råd er udarbejdet sammen med Santander Consumer Bank og deres låneafdeling, der ved en hel del om økonomi og opsparing.

Lav budget

Hvis du ikke allerede har et budget, så kan det være en rigtig god idé at komme i gang lige med det samme. En mangel på et budget er én af hovedårsagerne til, at de fleste af os bruger for mange penge. Og det er der ikke noget at sige til. Uden en plan så ved du jo ikke, hvor meget du kan bruge, og så er det nemmere at køre kortet igennem dankortautomaten gang på gang.

Hvis du derimod ved, at du har et bestemt rådighedsbeløb hver måned, som du ikke må overstige, så bliver det pludseligt meget mere overskueligt. Udnyt dette og begynd at bruge penge mere fornuftigt.

Drop de ligegyldige udgifter

Vi kan lige så godt alle sammen indrømme det: Hver måned bruger vi penge på fuldkommen ligegyldige ting, som sagtens kunne være undgået.

Om det gælder en kop kaffe på studiet, en pakke flødeboller eller noget helt tredje. Disse små udgifter virker ubetydelige i øjeblikket, men du vil uden tvivl blive chokeret, hvis du vidste, hvad de små beløb løber op i. Det er i hvert fald ikke ubetydelige summer.

Derfor bør du så ofte som muligt bekæmpe dine små lyster til de mindre, ligegyldige ting i hverdagen og inden ret længe vil du opdage, at der lige står et par hundrede ekstra på kontoen hver måned.

Lig til side

Det tredje råd som vi kan give dig er, at du bør begynde at ligge et fast beløb til side hver måned. Du kan helt selv bestemme, hvor meget du mener, at du kan undvære. 300 kroner, 500 kroner eller mere?

Beløbsstørrelsen er som sådan underordnet. Det vigtige er, at du får gjort det hver måned.

Hvis du formår at gøre dette, så vil du pludseligt opdage, at du har en betydelig sum liggende, som du kan bruge på en lækker ferie eller andet selvforkælelse.

Du kan finde flere opsparingsråd her. Hvis du i stedet ønsker lidt mere økonomisk frihed i hverdagen uden at opspare, så kan du i stedet optage et forbrugslån.