Sådan vælger du hårde hvidevarer til dit nye køkken

0
1062

Tanken om, at skulle have nyt køkken, kan være helt fantastisk for mange mennesker. Især hvis du bruger meget tid i dit køkken. Der er dog rigtig mange beslutninger, der skal tages, når man skal have et nyt køkken. Selve låger og bordplade er ofte en smagssag, når det kommer til valg af materialer og farver. Det vil vi derfor lade være fuldstændig op til dig.

 

Når det kommer til de hårde hvidevarer, kan der dog være nogle gode fif at drage nytte af. På den måde er du sikker på, du får det bedst mulige til dit nye, lækre køkken. Vi har samlet en masse gode råd til valg af hårde hvidevarer til dit nye køkken her.

Det skal du minimum bruge af hårde hvidevarer i dit nye køkken

Der er en række hårde hvidevarer, der er essentielle at have i et køkken. Disse vil typisk være kogeplade, ovn, køleskab, emhætte og opvaskemaskine. Opvaskemaskinen kan man sagtens leve uden, hvis det er et meget lille køkken, hvor der simpelthen ikke er plads til det. Det vil dog være langt de fleste mennesker, der vil foretrække, at de har en opvaskemaskine i deres køkken. De færreste mennesker finder det specielt morsomt at skulle vaske op i hånden.

 

Udover disse nævnte hårde hvidevarer, er der også nogle, der vælger at have fryser i deres køkken, eksempelvis et fryseskab. Det er dog ikke et must, da man sagtens kan have en kummefryser stående i garagen eller i bryggerset i stedet for. Dette er derfor ikke 100% nødvendigt at have i sit køkken. Vi vil nu give nogle gode råd til, hvordan du vælger de helt rigtige hårde hvidevarer til dit køkken.

 

Mange forskellige muligheder når det kommer til komfur

Når du skal vælge komfur, kan du enten vælge den samlede løsning, som selve komfuret typisk er, eller du kan selv sammensætte kogeplade og ovn. Mange ny-moderne køkkener har kogeplade og ovn hver for sig, da mange gerne vil have ovnen op i højden. Det forstår vi egentlig godt, da det gør det noget nemmere at få lækre sager ind og ud af ovnen. Uanset om du vælger et komfur, eller vælger at have kogeplade og ovn hver for sig, vil det typisk være nogenlunde samme type ovn. Der kan være nogle få forskelle, men det er typisk kogepladen, der kan variere. De forskellige typer kogeplader findes både til komfur og som individuel kogeplade. Det vil derfor typisk være kogepladetypen, du skal tage stilling til.

 

Når du skal vælge, hvilken type kogeplade, du gerne vil have, er der flere forskellige muligheder. De mest almindelige typer er gas, induktion og keramisk. Der findes også støbejern, men det er ikke nær så populært mere i nye køkkener. Det er meget individuelt, om man har en præference for den ene type kogeplade frem for en anden.

 

Nogle mennesker sværger på, at et gaskomfur er det eneste rigtige, hvor andre foretrækker et induktionskomfur i stedet. Induktionskomfurer er noget af det, der er blevet ufatteligt populært de seneste år. Dette kan dog også typisk være den dyreste løsning. Der er dog rigtig mange fordele ved en induktionskogeplade. Læs mere hos Illustreret Videnskab, hvis du gerne vil vide mere om et induktionskomfur. Er du slet ikke i tvivl om, at du skal have et induktionskomfur, er der flere tests, der gør det nemmere for dig at vælge den rigtige model. Læs alt om induktionskomfure hos Forbrugsguiden, der giver dig råd til, hvilken model du skal vælge. Er du mere til en anden type kogeplade, findes der også tests for dette, der kan guide dig til den rigtige model.

Få en god udluftning i køkkenet med en emhætte

Emhætten kan gøre en stor forskel i dit køkken, da den suger damp væk, når du laver mad. Det giver et bedre indeklima i dit køkken. Der findes mange forskellige emhætter. Det kan derfor være lidt af en jungle at finde rundt i. Designmæssigt skal du gå efter en, der passer til de resterende elementer i køkkenet. Derudover er det en god idé at gå efter en emhætte med flere forskellige niveauer for udsugning. På den måde kan du nemmere tilpasse det til forskellige situationer. Derudover foretrækker rigtig mange, at der kan tændes lys i deres emhætte. Det giver et bedre lys over komfuret, der gør, at man nemmere kan se, hvad man laver.

Gå efter den rigtige energiklasse til køleskab og opvaskemaskiner

Køleskab og opvaskemaskiner er nogle af de hårde hvidevarer, der kan bruge en del strøm. Det kan derfor betale sig at gå efter modeller med en god energimærkning. Både køleskabe og opvaskermaskiner vil typisk have en energimærkning, der siger noget om, hvor energivenlig den er. Energimærkningen går typisk fra A til G, hvor A er det bedste. Derudover kan der være et hvis antal plusser ved A-mærkningen. Jo flere plusser, jo bedre.

 

Udover at det er en god idé at vælge efter energimærkningen, er det også en god idé at tage udgangspunkt i sit behov. Er det virkelig nødvendigt med et kæmpe køleskab, eller kan du sagtens nøjes med en mindre model? Dette gælder også for opvaskemaskiner. Nogle har brug for den største på markedet, mens andre måske kan nøjes med en skuffeopvaskemaskine eller en bordopvaskemaskine. Det er nemlig også med til at spare dig for penge, hvis du alligevel ikke har brug for alt den plads i køleskabet eller opvaskemaskinen.