Køkkenguide til den nye familie

0
1353

Køkkenet er et af de største samlingspunkter i hjemmet, og derfor et af de vigtigste rum. Skal du flytte ind i et nyt hjem med partner og børn, er det derfor meget rart at have styr på køkkenet. Her er lidt gode råd til dit køkken og hvordan i kan sparrer nogle nemme penge.

Valg af køkken 

Der findes rigtig mange forskellige udbydere af køkkener. Og priserne varierer utroligt meget. Men det første du skal overveje når du køber køkken, er hvor lang tid du vil vente på det. De fleste køkkenvirksomheder har nemlig et sted mellem 2-6 ugers ventetid på deres køkkener. Der er selvfølgelig nogle køkkenvirksomheder, som har det liggende. F.eks. har HTH for ikke så forfærdelig lang tid siden, startet HTH GO. Her har de nogle helt standard varer liggende på lageret. Som nye forældre er der mange ting man ikke tænker over. Hvis dig og din partner har fingerende skruet hænderne godt på, og har tiden til det, er der også utrolig mange penge at sparrer ved selv at samle køkkenet, og evt. selv sætte de nemme ting op. Det kan være svært at få de sidste detaljer til at stå helt perfekt, så til sidst er det en meget god ide at få en tømrer på. Men du sparer hurtigt mange tusinde blot ved at købe og samle selv.

En anden nem måde at sparer penge på når man laver nyt køkken er at købe hvidevarer, amature og køkkenvask på nettet. Det siger sig selv at de virksomheder der sælger det i butikkerne skal have deres varer ligge længe og det koster penge at have ude i en butik. Derfor kan du sparer penge ved F.eks. at gå på www.koekken24.dk. Der er jo ingen grund til ikke at sparer lidt penge. Det er jo ikke ligefrem billigt at få nyt køkken. Bæredygtighed er også vigtigt når man vælger sine nye hvidevarer til hjemmet. Jo ældre maskinen er, jo mere strøm og vand bruger den nemlig. Og køleskabet står jo og køre konstant, så det er klart en maskine man gerne vil investere lidt ekstra i, hvis man er miljøbevidst.

Når køkkenet skal fyldes op

Nu er køkkenet færdigt og du skal have fyldt det op med en masse service og diverse køkkenmaskiner og redskaber. Her er Ikea faktisk blevet utrolig konkurrencedygtig på mange ting. Der er meget af deres service der er rigtig pænt. Også småting såsom træskeer, rivejern, skåle og beholdere. Det er dog ikke et sted man har lyst til at købe alt til sit nye køkken. Der er nogle ting som man bare gerne vil have er ordentligt, eller af en vis kvalitet. F.eks. en blender, vinglas eller skæreknive. Det værste er da at skære med en dårlig og sløv kniv! En fed hjemmeside der kan hjælpe dig med at vælge det rigtige udstyr er www.testmagasinet.dk. De tester lige præcis alle de ting som man bruger i køkkenet. Så er du sikker på at du vælger rigtigt! Og i øvrigt også alle de andre ting til hjemmet.

De små

Hvis i nu allerede har et barn der kan gå og transportere en tallerken fra køkken til stue, kunne det være lidt sjovt også at placere servicen i en højde så de små kan være med. Måske bare deres service, altså plastik kopper og plastiktallerkner. Det er jo vigtigt at få de små med fra starten af. En fornuftig ting at få installeret i alle skabe og skuffer kunne da være skabs stoppere, så lågerne og skuffer ikke bare smækker i. De små er jo gode til at putte fingre og hænder ind alle mulige steder så snart chancen byder sig.
 En anden nem måde at sikrer køkkenet en smule er at gøre det mindre lydhør. Det kan nemlig være ulideligt at være i et køkken med dårlig akustik når de små begynder at græde. Dette kan gøres meget nemt, med isolering pakket ind i et pænt stykke stof, hængt op i loftet, og så placer nogle lys oppe under, så du får en masse rart indirekte lys, i stedet for direkte lys. Og hvis i ellers mangler inspiration til børneværelset kan i finde en masse fornuftige ting på www.houseofkids.dk. Så er i godt kørende i jeres nye hjem!