Gør din bolig klar til salg

0
1029

Går du med tanker om at sælge din bolig, men er i tvivl om hvor du skal starte for at gøre den salgsklar? Så er du havnet det rigtige sted. I denne artikel guider vi nemlig til, hvordan du kan gøre din bolig klar til et salg, hvad end det er lige rundt om hjørnet, eller om du har et par år at løbe på. Du finder både tips og tricks til småting og til de større renoveringer.

Start i det små

Når du har besluttet dig for at sælge din bolig, skal den selvfølgelig stå knivskarpt når der skal tages billeder og når der skal være fremvisninger og åbent hus. Det betyder at du skal gøre hovedrent og rydde godt og grundigt op. For på trods af at det jo egentlig ikke gør en forskel for mulige købere at der er rent lige nu, gør det boligen mere flatterende og flere ville kunne forestille sig at bo der. Af samme grund kan du også overveje at gemme nogle af dine ting væk, så lejligheden er mere minimalistisk og altså henvender sig til så mange kunder som muligt.

Udover at smukkesere din lejlighed, kan du også lave små forbedringer, som vil gøre en stor forskel for købere. Du kan for eksempel købe den lille vaskemaskine du har overvejet flere gange eller male de pletter der har været på væggen i køkkenet siden du lavede karry. Igen er det småting for dig, som kan have stor betydning for både salgstiden og prisen. Forsøg at gå rundt i din bolig som en køber, og tænk over hvad du ville ønske var anderledes.

Brug for renovering

Synes du at din bolig har brug for lidt mere end en smukkesering, er der flere ting du kan gøre. Du skal huske at tage med i dine overvejelser, at det ikke skal være renoveringer der passer til dig, men i højere grad renoveringer der passer til den typiske køber. Sæt dig ind i hvad de efterspørger – rammer du rigtigt kan det være med til at øge salgsprisen markant på din bolig.

Nogle af de mest efterspurgte renoveringer, er selvfølgelig ofte de dyreste. På den måde slipper køber for at skulle stå med det. Det kan blandt være nye vinduer, som både bidrager til en lavere varmeregning og et bedre indeklima. Det kan også være en renovering af køkkenet – det kan gøres forholdsvis billigt. Det kan dog betale sig at smide lidt flere penge efter det, så det er lækkert, flot og brugbart. Installer for eksempel en opvaskemaskine og tænk i smarte løsninger – installer en Quooker, gør plads i skabene til en mikroovn eller køb en indbygget kaffemaskine.

Husk udendørsarealet

At have muligheden for at komme udenfor, er essentielt for mange boligkøbere. Er det er hus du er i gang med at sælge, bør du derfor gøre noget ved haven. Slå græsset hvis det er lidt for vildt, eller så græs hvis det er lidt for tyndt. Klip hækken langs gaden og fjern ukrudt og gør pænt på fortovet. Stil også gerne dine havemøbler frem uanset årstid, så potentielle købere kan få indtryk af, hvordan de kan bruge haven. Du kan også overveje at renovere eller etablere en garage, hvis det passer til huset og grunden. Kræver det at du får asfalteret indkørslen, kan du finde priser på asfalt her.

Bor du i lejlighed og har en altan, er det den der gælder. Gør den så hyggelig som overhovedet muligt – frem med hynder, lyskæder, planter og møbler, så køber forelsker sig i den. Bor du i lejlighed uden altan, kan du overveje at få en – det kræver dog ofte tilladelse af både kommunen og din boligforening.