Fire trin til at undgå rod i soveværelset – én gang for alle

0
1083

Soveværelset er et rum, vi meget sjældent viser frem til gæster. Det er også det rum, hvor vi tumler søvndrukne rundt om morgenen og leder efter vores tøj, ure, smykker og lignende – før vi overhovedet har fået den første slurk kaffe og knap kan se ud af øjnene. Og så er det rummet, hvor vi sparker sokkerne af, smider tøjet til højre og venstre og falder om på sengen efter en lang dag. Okay, sidstnævnte er måske lidt en overdrivelse, men vi er altså rigtig mange, der lever med et notorisk rodet soveværelse. Uanset hvor meget vi prøver at holde det ryddeligt, holder den bare ikke. Med denne trin-for-trin guide kan drømmen endelig blive til virkelighed – og det kræver intet andet end et gennemtænkt system og eventuelt et tøjstativ!

Trin 1: Forbered dig på, at du ikke altid har overskud

Først og fremmest skal du tilgive sig selv og acceptere, at du bare ikke altid har overskuddet til at folde tøjet pænt sammen og lægge det ind i skabet. Det der med at love sig selv om og om igen, at man fra i morgen vil begynde at sortere vasketøjet og lægge det rene tøj pænt på plads hver aften, inden man går i seng, holder ikke en meter. Du er menneske, og de fleste aftener har du bare brug for ro og søvn – ikke for at blive pålagt ekstra småopgaver eller skyldfølelse, hvis du alligevel kommer til at slænge cardiganen over stolen.

Trin 2: Skab system i tingene

Det første trin er nok ét, du har hørt før. Men prøv at tage det med at systematisere soveværelset til det næste niveau. Det handler ikke bare om at have dedikerede bunker til forskellige beklædningsdele og linned i ét stort virvar af hylder. Du skal virkelig skræddersy de enkelte opbevaringsområder og -løsninger til de dertil hørende genstande. Gør brug af alt fra kurve, skuffer, tøjstativer, kroge og hyldeindsatser. Når alting har sin dedikerede plads, bliver man meget mere motiveret til at holde soveværelset ryddeligt.

Trin 3: Aflastningsstationer i rummet

Selvom du er mere motiveret til at lægge tøjet på plads, er der alligevel tidspunkter, hvor du bare ikke kan overskue det. Vær på forkant med din egen menneskelighed, og inkluder aflastningsstationer rundt omkring i rummet: Eksempelvis en fin stumtjener eller et fritstående tøjstativ til at hænge tørklæder og jakker på, en stol eller puf til at lægge bunker af vasketøj og et smukt pyntefad, der kan gribe dine smykker, nøgler og mønter, når du ikke lige gider at lægge småtingene på plads. 

Trin 4: En ekstra vasketøjskurv

Slutteligt er vasketøj i soveværelset en af de værste syndere, når det kommer til det uovervindelige rod. Vasketøj har tendens til at hobe sig op på alle ledige overflader, så snart vi er uopmærksomme et øjeblik. Årsagen er typisk, at badeværelset eller bryggerset, hvor vi opbevarer vasketøjskurven, simpelthen er for langt væk, når vi er optaget af alverdens ting eller bare gerne vil sove. Ved at have en ekstra lille opvaskekurv stående i bunden af skabet (eller skjult i form af en puf med opbevaring for eksempel), har vi altid et sted at smide det beskidte tøj, netop som vi tager det af.