Få styr på dit indre rodehoved og dit skrivebord

0
1021

Går du også er lidt småstresset i dine daglige rutiner på arbejdspladsen? Julen venter lige rundt om hjørnet, mange deadlines skal nås, og børnene har den ene legeaftale efter den anden. Det kan også være en ting, som mange helt ubevidst vælger at overse; nemlig rod. Rod stresser. Den er ikke længere. Så tag lige at kigge dig omkring på dit skrivebord. Hvor meget orden er der egentlig i dine projekter, papirer og innovative noter?

Overspringshandlinger midt i rodet

Det kan være fristende at lave alt muligt andet, end det man faktisk havde planer om at lave, når man er omringet af en masse rod. Du går endelig i gang med oprydningen. Du finder en gammel note, som din kollega engang havde foldet som en papirsflyver og kastet efter dig. Det var en ny joke, han havde hørt, og den skulle du da lige høre. Kan du se, hvordan tiden flyver afsted, og du faktisk ikke kommer videre med oprydningen? På en rodet arbejdsplads har vi meget sværere ved at koncentrere os, og vi bliver derfor endnu mere stressede over kommende deadlines.

Du er måske også en af de personer, der har en tendens til at lave bunker af opgaver, der skal laves. Problemet er bare, at der sjældent er nogen af de opgaver, der bliver færdiggjort, da man hele tiden kommer på ideer til forskellige projekter. Fokus er spredt over mange forskellige opgaver, og rodet er igen med til at stresse dig mere. Hvis du får styr på dine ting og ved, hvor alting er, kan det spare dig for en masse kræfter og unødig irritation.

Styr på lortet eller lort på styret?

Det behøves slet ikke være så svært at få styr på skrivebordet. Med de rette kontorartikler kan du nemt optimere i dit indre ustyrlige rodehoved. Lomax tilbyder udstyr, du har brug for til den organiserede arbejdsgang. Lige fra brevbakker, hæftemaskiner og Post-it Notes til den helt rette kuglepen. Du kan bruge brevbakker til at organisere flere opgaver, du har gang i på samme tid, og nemt finde dem frem, når du skal bruge dem. Datostempler til at holde styr på deadlines og clips til at få samling på de mange noter fra formiddagens informationsmøde.

Har du også svært ved at holde overblik over deadlines, møder og gøremål på din arbejdsplads? Så er en dagkalender måske en god løsning for dig. Her kan du planlægge time for time eller det vigtige møde, du har med chefen om to måneder. På den måde er der intet, der går i glemmebogen, og du kan have det mindre at bekymre dig om i din hverdag.

Før du går helt ned i kulkælderen over, hvor meget (eller hvor lidt) dit skrivebord roder, kan du trøste dig selv med, at du ikke er den eneste, der roder på sit skrivebord. Små skridt på vejen kan gøre en kæmpe forskel og hjælpe dig med at blive et mere organiseret menneske. Hvem ved, måske det kan hjælpe dig med at få styr på rodet på hjemmefronten også?