Hvorfor er teambuilding så vigtigt i en virksomhed?

0
1376

Står du og overvejer, om jeres arbejdsplads skal blive bedre til at samarbejde eller få et bedre overblik, når det gælder opgaveløsning? Så kan teambuilding være helt essentielt. Teambuilding er en bred betegnelse, og det bruges meget forskelligt, alt afhængigt af hvilken sammenhæng det kommer i. Teambuilding dækker den proces, der iværksættes for at skabe bedre og mere samarbejdende teams, relationer, bedre arbejdsmiljø, positivt fællesskab og samvær, motivation og bedre kommunikation. Hvis der sker en forbedring af alle eller nogle af disse elementer, kan det skabe en mere resultatorienteret arbejdsgang. Og hvem vil ikke gerne have det?

Hvorfor teambuilding?

Der er mange gode grunde til at arrangere en dag med teambuilding af den ene eller anden art. Den mest oplagte er at skabe et bedre sammenhold og et større fællesskab på arbejdspladsen. Men teambuilding er også med til at sætte fokus på kommunikation og samarbejde og lære hinanden bedre at kende i forhold til både stærke og svage sider. Det er alt sammen noget, der kan bruges og føres videre over i arbejdsrelaterede situationer. Teambuilding kan også være med til at skabe en større motivation og et engagement hos medarbejderne og samtidig være med til at forebygge kommende konflikter. I sidste ende kan teambuilding være med til at skabe en bedre virksomhed, både for medarbejderne, lederen og virksomheden i det hele taget. Det gælder også den service eller det produkt, som virksomheden sælger. For glade og tilfredse medarbejdere skaber en bedre bundlinje i virksomheden – og det kan teambuilding være med til at skabe.

Sådan kommer I i gang med teambuilding

Der er mange forskellige måder at skabe teambuilding på. En nem og sjov måde er at booke et Live Escape Room Game, som er specielt designet til at øge samarbejdet mellem medarbejdere og få dem til at tænke kreativt og kommunikere sammen på flere forskellige måder. Spillet er ideelt som en del af et møde, en temadag, et uddannelsesforløb, firmafest eller julefrokost og er skræddersyet til team building. I kan eksempelvis booke et Escape Room på https://mev.dk/, som er en af Danmarks største eventbureauer. Dette Escape Room kan være med til at bidrage til at øge holdkemien på jeres arbejdsplads, vise jeres teams styrker og svagheder samt få afprøvet holdkommunikationen. Og alt dette kommer i en meget sjov form.

Hvornår er teambuilding relevant?

Teambuilding er relevant i de fleste virksomheder, da alle virksomheder og deres ansatte altid vil kunne forbedre deres samarbejde, fællesskab og engagement på den ene eller anden måde. Men et tidspunkt, hvor det især er relevant, er, når der er opstået nye teams eller sammenlægning af afdelinger på en arbejdsplads. For her er det ekstra vigtigt, at samarbejdet fungerer fra starten. Det kan også være relevant, hvis man skal lære hinanden bedre at kende på tværs af teams eller arbejdsgrupper. Det kan dog også bruges til at styrke et allerede eksisterende team. Der er altså rigtig mange fordele ved at starte et teambuilding-forløb eller blot have en teambuilding dag på din arbejdsplads. Så det er bare med at finde ud af, hvilken form for teambuilding der passer ind i jeres virksomhed, og så komme i gang.