Sådan lever du grønnere og mere klimavenligt

0
911

Det er for alvor blevet et taleemne politisk, offentligt og privat, at klimaet undergår store forandringer i vores tid. Isen smelter, kloden bliver varmere, og det hele ser ud til at fortsætte, hvis vi ikke laver om på vores levevis.

Det kan virke uoverskueligt at lave om på sine vaner og tænke over hvert eneste valg og tage stilling til, om det bidrager til en grønnere verden. Der er dog nogle få ændringer, som du kan gøre selv, som måske ikke tager pusten fra dig lige med det samme. Hos bedrebyg.dk har de også lavet en god diskussion af dette, som du måske vil finde interessant, hvis du gerne vil ændre din livsstil til det grønnere.

Shop mindre tøj og elektronik

Hvis du er en sand shopaholic eller elsker at dyrke forskellige elektroniske apparater, så kan dette måske være et af de svære punkter at tage fat i. Men det hjælper utrolig meget på det store billede, hvis alle begynder at tænke over det en ekstra gang, når de skal til at købe nyt.

Overvej med dig selv: ”Har jeg virkelig brug for det her?”. For det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må købe dig et par nye støvler, hvis de gamle er helt nedslidte. Vi skal blot forsøge at mindske vores impulskøb, så vi ikke køber ind i ét væk, når noget fanger vores interesse.

Så næste gang du står med et lækkert stykke tøj eller den nyest iPhone, så tænk en ekstra gang over, hvorvidt du har brug for det. Har du noget, der minder om, eller virker din nuværende telefon egentlig ganske fint? Så er det måske ikke nu, du skal kæbe nyt.

Flyv færre gange til udlandet

De mange fly, der letter til vejr hver evig eneste dag, presser Co2-trykket helt enormt, og det er en af de værste syndere, hvis man gerne vil gøre noget for klimaet. Så hvis for eksempel gerne vil en tur til Berlin, så overvej, om der ikke er en turistbus, der kan passe ind i din plan.

For mange er flyet den nemmeste og mest behagelige rejsemetode, og den kan ofte spare dig en masse tid. Men i sidste ende er det mest grønne valg at tage en anden form for transport.

Skær ned på forbruget

Alt i alt så handler det egentlig bare om, at vi alle skal tænke over vores forbrug. Køb hellere noget til dig selv, der er i god kvalitet en gang imellem, i stedet for at købe nyt hele tiden i mindre god kvalitet. Hvis du køber noget i mindre god kvalitet, så skal du bare hurtigere købe nyt.

Så hvis du bare begynder at stoppe op, inden du køber, og genovervejer om det nu er så vigtigt, så vil det helt sikkert have en positiv effekt i det samlede billede på klimaet i sidste ende. Måske kan det virke ligegyldigt – men hvis alle tænker det, så vil udviklingen kun fortsætte i den negative retning fra nu.