Sådan vælger du de rigtige vinterstøvler

0
1026

Vinteren i Danmark er en svær størrelse at forholde sig til, fordi den er så omskiftelig. Den ene uge kan det være minusgrader og sne, og ugen efter kan det være plusgrader og mildt i vejret. Derfor kan det være rigtig svært at købe vintertøj til den danske vinter, fordi du aldrig rigtigt ved hvad du helt præcist får brug for. Hvis du skal ud og købe et par nye vinterstøvler, er der en række ting du skal overveje, før du køber. Først og fremmest skal du tænke over, hvordan de skal bruges. Skal du bruge dem udendørs i al slags vejr eller på den årlige skiferie? Eller er det et par vinterstøvler til indendørs brug, som for eksempel indenfor på jobbet?

Vælg et par vandtætte vinterstøvler

Vinteren i Danmark er sjældent voldsomt kold, men til gengæld får vi en stor mængde regn og slud, som gør, at det er vigtigt at have et par vandtætte vinterstøvler. Hvis du ofte befinder dig i koldt og vådt vejr, kan et par vinterstøvler i Gore-Tex varmt anbefales. Støvler i dette materiale er 100% vandtætte, og samtidig er det et åndbart materiale. Dette egner sig godt til en fugtig dansk vinter, hvor risikoen for våde tæer er for stor.

Drømmer du om vinterstøvler i skind eller kunstlæder?

Hvis du drømmer om et par vinterstøvler i skind, kan disse sko også have sine fordele. Skind er et levende materiale, og derfor er det åndbart, hvilket betyder, at dine fødder befinder sig i et behageligt klima. Hvis du sørger for at passe og pleje dine skindstøvler, kan du have glæde af dem længe. Til gengæld er støvler af skind ikke 100% vandtæt. Hvis du sørger for at imprægnere støvlerne, kan du være heldig at komme igennem vinteren med helt tørre fødder.

Hvis du derimod drømmer om et par vinterstøvler af kunstlæder, er der ikke helt så gode udsigter for dine fødder. Kunstlæder er langt fra lige så slidstærkt som almindeligt læder, og materialet er heller ikke hverken vandtæt eller åndbart. Til gengæld kan du få en støvle der ikke kræver ret meget vedligeholdelse, og som kan fås til en langt billigere pris end støvler i Gore-Tex eller skind, og støvlerne er velegnet til jobbet og hverdagsbrug.

Hold varmen med det rigtige for

Hvis du for alvor skal kunne holde varmen i dine vinterstøvler, er det vigtigt at vælge vinterstøvler med den type for, der passer til dit behov. Hvis du har brug for megen varme, er uldfoer det helt rigtige valg. Hvis du køber støvler med uldfoer, har du et par støvler der kan holde på varmen fra dine fødder, så du ikke får kolde fødder i vinterkulden. Du kan ligeledes holde varmen med støvler med fleecefor, som er et luftigt materiale, der er i stand til at holde på varmen lige så godt som uldfoer. Ud over dette, er fleecefor svedtransporterende, og samtidig i stand til at tørre hurtigt, hvis det skulle blive vådt. Hvis du ikke har behov for helt så varme støvler, kan et par støvler med bomuldsfor være det rette valg. Bomuldsfor er let, og egner sig godt til overgangssko eller støvler til de mildere vinterdage.