Om at bære sit ur med stil

0
1210

Et ur tjener en helt praktisk funktion, nemlig at holde bæreren ajour med hvad tiden er. Men udover denne praktisk funktion, så er uret i vores civilisation et accessory som siger en stor del om sin ejer. Vi bruger vores ur som en del af vores personlighed og det er også tit et statussymbol alt efter hvilket brand som uret tilhører.

Eftersom ure tilbydes i forskellige størrelser og materialer, så er det muligt for bæreren at udvælge sin helt unikke stil og persona. For mænd er ure oftere et statussymbol som symboliserer f.eks., at man enten er den sporty typer eller man vælger et ur som signalerer et mere businessman-look. For kvinder er ure oftere en smykkegenstand som i høj grad skal matche andre beklædningsgenstande som sko, kjole, bukser, trøje etc. Danske urmærker er kendt for deres meget højekvalitet og elegante designs.

Ofte er de ure som markedsføres til mænd større i omfang og i mere metallisk materiale for at signalere maskulinitet. Og oftere er ure til kvinder mindre, fine og detaljerede i deres udsmykning for at signalere femininitet.

Ure i social sammenhæng

I næsten enhver social sammenhæng er det acceptabelt at bære et ur. Men der er nogle grundlæggende retningslinjer som du bør være klar over, så du nemmere kan vælge et ur som matcher omstændighederne. Disse retningslinjer fokuserer på hvilke typer af ure som er passende til situationer og omstændigheder.

Sådan bærer du uret på dit håndled

Det er essentielt, at du ikke vælger et ur som har et for stort urhoved. Et urhoved bliver målt i millimeter og har en gennemsnitlig størrelse på 34-50 milliliter. Vælg aldrig et ur større end 50 millimeter. Prøv altid uret og vær kritisk med hvilken størrelse du vælger. Har du et mindre håndled, så opmærksom på ikke at vælge et ur som er for stort eller tungt på dit håndled. Ønsker du at have yderligere accessory på håndleddet udover uret som f.eks. en håndkæde skal du vælge et endnu mindre urhoved, så det ikke “overdøver” din håndkæde.

Vælg hvilket håndled som skal bære uret

Du skal også vælge hvilket håndled som du ønsker at bærer uret på. Der er ikke en “korrekt” hånd. Du skal vælge det håndled som du føler det mest komfortabelt med og så uret ikke generer dig i din dagligdag f.eks. i arbejdssituationer. Ofte vælger mænd og kvinder det håndled som også er deres foretrukne hånd.

Bær uret ved siden af håndledsknoglen

Mange begår den fejl, at de bærer deres ur direkte på håndledsknoglen. Det er ikke korrekt stil og det kan også skabe irritation og en “nappende” fornemmelse, da man har en tendens til at stramme remmen på knoglen. Den korrekte måde at bære uret på er, at placere det lige under håndledsknoglen. Det bevirker også, at når man f.eks. har skjorte eller langærmet og bøjer armen, at uret vil være fuldt synligt. Det er uacceptabelt at bære sit ur ovenpå ærmet på din skjorte, trøje etc. det er mangel på stil, undgå det!

Pas på pasformen

Det vigtigste for dig som urbærer er, at det er komfortabelt fremfor alt. Hvis du føler uret generer dig eller er i vejen, så hjælper det ikke som statussymbol eller som en integreret del af din personlighed. Andre mennesker vil nemt kunne se, at uret skaber ubehag og hele formålet med uret forsvinder, hvis du udviser ubehag.

At bære uret skal være naturligt og behageligt for dig – som om det er en naturlig del af din arm.

Kilder: https://www.wikihow.com/Wear-a-Watch