3 tips til en god indretning med møbler på dit kontor

0
1095

Mange danskere arbejder på kontor og sidder alle hverdage mange timer foran et skrivebord. Derfor er det vigtigt at få indrettet kontoret på den bedst mulige måde, der både gør en mere effektiv, men også skaber et godt arbejdsmiljø. Den rigtige indretning kan ikke kun være med til at gøre din dag mere positiv, den kan også give dig et produktivt løft. Men hvilke møbler kræver en god kontorindretning egentlig? Du får her en række tips til kontormøbler som du bare ikke kan undvære.

 

Et hæve sænkebord fremfor et skrivebord

Sidder du ved et almindeligt skrivebord på arbejdet, så kan det være på høje tid at skrifte det ud med et automatisk hæve sænkebord. Ifølge flere undersøgelser så bliver vi nemlig mere produktive, når vi har mulighed for at arbejde ved et hæve sænkebord i varierende arbejdsstillinger. Derudover kan man opnå en sundere arbejdsdag, da vi automatisk sætter gang i kroppen og blodomløbet imens vi arbejder stående. Jo mere man står op i løbet af dagen jo bedre viser nyere tal.

 

Derudover er det en god idé at vælge en stor bordplade, hvor der er mere plads til f.eks. en skrivebordslampe eller andre møbler og boligtilbehør så som en brevbakke. Dermed behøves du ikke at have store stakker af papir liggende, hvilket kan give et langt større overblik. Sidst men ikke mindst, så kan det være en god idé at finde et skrivebord, hvor der er indbygget skuffer eller anden opbevaring, hvis ikke man har et særskilt arkivskab eller reol. Sidstnævnte kan også være med til at holde skrivebordet ryddeligt og fri for ting, der kan stresse i hverdagen.

 

Afhjælp rygproblemer med en god kontorstol

Selvom det er vigtigt at arbejde i forskellige kropsholdninger, så er det samtidig vigtigt at have en god kontorstol at sidde på. En dårlig stol kan både resultere i rygproblemer og give alvorlige problemer på længere sigt. Af bare den grund er det vigtigt at vælge en kontorstol som kan indstilles til ens krop, ryg og læn. Det ideelle valg er derfor at gå efter en stol som er ergonomisk og både kan indstilles i ryg og sæde, f.eks. med vippefunktion.

 

Der findes rigtig mange mærker som klarer sig godt indenfor ergonomi. Af eksempler kan nævnes en kontorstol fra Herman Miller men også mærker så som Teknion, Håg og EFG er med helt fremme når det gælder ergonomiske kontorstole. Om man skal vælge en kontorstol med eller uden armlæn kan være lidt af en smagssag. Ofte vil man bruge skrivebordet til at hvile sine arme på og ens armlæn kan ofte bare komme i vejen. Sidst men ikke mindst kan det være en god idé, at vælge et højt ryglæn og eventuelt nakkestøtte for størst komfort.

 

Få privatliv på den store arbejdsplads

De såkaldte storkontorer er meget populære i Danmark, og det tilføjer et dynamisk arbejdsmiljø, hvor man kommer hinanden ved. En ulempe ved storkontorerne er dog, at det kan være meget larmende, og at man ikke kan få noget privatliv. Ønsker man at afskærme sin arbejdsstation fra de andre en gang imellem, er det et godt tip at investere i møbler der kan virke som afskærmning. Med en skillevæg på hjul kan man både være en del af det store arbejdsfællesskab, men også trække sig lidt tilbage og arbejde fokuseret og alene, når man vil det. Sæt en skillevæg op mellem din arbejdsstation og vedkommende ved siden af og kollegerne ved, hvornår de må forstyrre, og hvornår man vil have fred til at arbejde.