Top 4 attraktioner i Sverige

0
554

Sverige er ikke mere end en togtur væk fra Danmark. Her kan du også komme til med flere forskellige færgeafgange fra både Nordjylland, Østjylland og Sjælland. Sverige er helt igennem magisk, lige meget hvornår på året du besøger landet. Her kan du opleve et ægte ishotel i Lapland, stå på ski på et af de mange og populære skisteder, tage på storbyferie i Stockholm eller ø-ferie. Sverige er også kendt for de mange gode spahoteller, der også er et hit hos danskerne.

Leder du efter attraktioner og aktiviteter i området, så kan du med fordel kontakte et lokalt turistkontor som Tourist.se. Her har du mulighed for at få information fra specialister i den pågældende region, du besøger. Herunder kan du se top 4 attraktioner i Sverige. Disse er Kungliga slottet, Vasamuseet, Sörmlands museum og STF-vandrehjem.

De royale slotte i det sydlige Sverige

De royale slotte bliver på svensk kaldt ”kungliga slotten”. Det er en stor del af den svenske kulturarv, og hvis du er i Sverige, bør du helt sikkert se et af disse slotte. I Sverige finder du i alt 10 royale slotte, som har alt fra parker til kirker, museum, små butikker og hyggelige cafeer. Disse slotte er gratis at besøge, hvilket er ideelt for besøgende med et mindre budget.

Det mest kendte af slottene er Stockholm Castle, som ligger helt centralt i Stockholm. Det ligger midt imellem det Svenske Parlament og Old Town Stockholm, som også er populære turistattraktioner. Slottet er åbent året rundt, og du kan også bestille guidede ture her,

Vasamuseet

Vasamuseet er et must see, hvis du besøger Stockholm. Det ligger ved Södra Djursgården, og har siden sin åbning i 1990 været et af de mest besøgte museer i hele Sverige. Her finder du det kendte skib Vasa, som sank i Stockholm i 1628. I dag er det verdens bedst bevarede skibe fra 1700-tallet. Derfor er dette skib også en must see attraktion, hvis du er meget interesseret i historie.

Siden sin begyndelse har Vasamuseet haft over 20 millioner besøgende. Det er også nævnt i flere rejsemagasiner og rejseforums som den bedste attraktion i Stockholm. Derfor bør du ikke gå glip af dette museum, hvis du befinder dig i Stockholm.

Sörmlands museum

Sörmlands Museum er en af de største attraktioner i Södermanland. I 2020 modtog det prisen for” Museum of the year” fra organisationerne Swedish Museums, Swedish ICOM og International Council of Museum. Det er et såkaldt regionsmuseum, hvilket betyder at bygningerne er spredt ud over hele Södermanland. Hovedbygningen ligger i Nyköping.

STF-vandrehjemmene

Leder du efter et prisvenligt og traditionelt sted at overnatte, bør du overne The Swedish Tourist Association, som har vandrehjem over hele landet. Du finder disse vandrehjem i alt fra de svenske nationalparker til større byer. Tilmed ligger de ofte i bygninger, som har en spændende historie. Du kan booke disse vandrehjem på STF’s egen hjemmeside.