Den store trend i livsstil og indretning for 2021

0
1204

Trends kommer og går. Siden 2. verdenskrig, er konsumerisme blevet pustet op til uhørte dimensioner. Når enhver bevægelse får overbalance, er det helt naturligt at der kommer en modreaktion for at genskabe ligevægten. Lad os se nærmere på decluttering og minimalisme, som er en global trend i 2021 og frem.

Hvor Mange Håndklæder?

Der er en populær Ted talk som hedder ‘Hvor mange håndklæder har man brug for?’, hvilket kan virke banalt, og dog… Har du nogensinde tænkt over hvor mange håndklæder eller par sko du virkelig har behov for? Mennesket har nemlig noget af et samlergen, udtrykt i forskellig intensitet – men de fleste af os akkumulerer en enorm mængde materielle ting, hele livet igennem. Ting, som ikke kommer med om på den anden side, men som vi alligevel knytter vores identitet til.

Til sidst, kan man ikke engang vende rundt, fordi der vrimler med ragelse overalt. Oveni det, kommer det at skulle rengøre, flytte og forsikre ens ting. Lad os heller ej glemme at hver eneste dimps omkring dig, udgør en visuel distraktion – som ikke just er nogen mangelvare i moderne tid.

De Ting Du Ejer, Ender Med at Eje Dig

Det begynder så småt at gå op for os, at mere er ikke altid lig med bedre. At eje færre materielle genstande, giver en vis ro, mere plads, og mere tid, som vi kan bruge på f.eks. at pleje relationer, lære et nyt musikinstrument, eller afslapning. Decluttering er kunsten og videnskaben at fjerne alt der roder og fylder. Den direkte engelske oversættelse lyder ‘oprydning’, men involverer at reducere ned til det essentielle, organisere, og strømline hele ens liv.

Hvor mange af dine installerede mobilapps bruger du nogensinde? Hvor mange bogmærker har du i din browser? Hvis du er fan af eSport betting, helt specifikt Counter Strike, finder du alt du skal bruge, inklusiv team nyheder, bonusser, og resultater, på counterstrikebetting.net. På den måde kan du starte med at reducere alle dine Counter Strike relaterede bogmærker til kun et enkelt kvalitetssite.

Grænseløs Frihed

Der er ikke grænser for hvor ekstremt minimalisme kan være. Den berømte minimalisme blogger Leo Babuta, har udforsket grænserne til det ekstreme, og der er ingen der siger du kun må eje en enkelt skaffel, en skål og et sæt tøj. Det drejer sig netop om at det skal handle mindre om ting, men mere om alt det andet. Tingene gør livet nemmere, men for mange af dem kvæler det. Balancen er fuldstændigt op til dig!

‘Vi jagter biler og tøj, og har jobs vi hader så vi kan købe lort vi ikke har brug for’…

-Chuck Palahniuk

Afsluttende Bemærkninger

Minimalisme og decluttering bølgen lader til at være kommet for at blive. Det er naturligvis ikke for alle, og du ved nok selv bedst om du er parat til at give afkald på nogle af dine personlige ejendele. Du kan altid sælge dem, donére eller give dem bort. På den måde kan f.eks. dine bøger og tøj få et nyt liv, hvor de tjener et formål og giver glæde. For flere gode råd og nyheder omkring boligindretning, teknologi, og meget mere, klik ind på artsara.fi som er et af de mest populære sites hos finnerne.