Tips til at gøre ferien billigere

0
730

Det fleste danskere valfarter ud af landet, så snart de har muligheden for det, hvad enten det er på en weekendtur eller en længere ferie.  Det er fuldt forståeligt, da det danske sommervejr og vejr generelt har det med at spille os et puds og ændrer ofte karakter efter behag.  For de fleste danske husholdninger er det en forholdsvis dyr post, at være på ferie, især hvis det er hele kernefamilien der skal slæbes med.  Men ved at forberede sig grundigt og være proaktiv, så er det muligt at spare en del penge på den næste rejse. Her kommer nogle tips til, hvordan du sikre en billigere ferie.

Praktiske foranstaltninger

Inden enhver ferie er der altid nogle praktiske ting der skal være på plads. Her er det vigtigt at have med i overvejelserne, hvilket land der skal besøges og ferietypen.  Hvis det er en skiferie man skal på, så vil det være en god idé at pakke tøj efter det og lige sådan, hvis man skal på safari i Afrika, så skal man forberede sig efter de kommende forhold. Det er dog ikke kun udstyret der skal være styr på, i samme grad er det relevant, at have styr på rejseforsikringer, da det kan blive en utroligt dyr fornøjelse, hvis man ikke er forsikret. eksempelvis, hvis man bliver syg pga. man ikke har fået de nødvendige vaccinationer.

Indlogering

Der kan være mange penge at hente, hvis man indlogerer sig de rigtige steder.  Hvis ikke kravene til boligforholdene skal være 5 stjernet hotel med alt hvad det indebærer, så kan man sparer mange penge ved at tænke alternativ indlogering.  De senere år har Airbnb vundet frem, og for dem, som ikke ved hvad det er, så foregår det ved, at man indlogerer sig i private hjem og ofte er det lidt billigere end at skulle betale for et splinternyt hotel.  Fordelen ved at indlogere sig via Airbnb er blandt andet, at man ikke er tvunget til, at spise alle måltider ude på diverse restauranter, da de fleste hjem heldigvis er udstyret med et køkken.

Hvis man ikke vil bo privat kan man spare penge ved at have is i maven og vente med, at indlogere sig på hotellerne, indtil de begynder at udbyde hotelværelserne til restpladspris.  Her handler det for hotellerne om, at de bare skal have afsat de sidste værelser, hvorfor man ofte kan få dem til en favorabel pris.

Transport

En andet sted man kan spare penge, er på transportudgiften, hvor der er mange måder, at få flybilletter til billige penge på.

En af disse er blandt andet ved at bestille flybilletterne i god tid, hvilket er ret effektivt og man kan opnå en stor besparelse sammenlignet med, hvis de bestilles en måned før.  Derudover har de fleste rejseportaler evnen til, at genkende din computers ip-adresse, hvorfor de kan regne ud, at du højst sandsynlig vil købe en rejse, hvis den samme ip-adresse tjekker et tilbud flere gange, hvorfor prisen på rejse kan stige med xx antal kroner. Derfor vil det være en god idé, at bruge forskellige devices, når de bedste flybilletter skal findes, hvor smartphonen kan være lige så god, hvis den ikke virker, så er det med at få repareret din iphone.

Det er i samme stil muligt at erhverve billigere billetter, hvis man rejser på mere utraditionelle dage, som eksempelvis fra onsdag til onsdag. Her er ofte ikke så booket, hvorfor flyselskaberne bare skal af med billetterne.

Mad

Når man er på ferie vil de fleste gerne hygge og spise god mad, men ofte findes den bedste mad ikke de mest turistede steder, da det er mere eller mindre skræddersyet til turisternes smagsløg. Eksempelvis findes de bedste Thairetter ikke, hvor alle turisterne er, men i afsides kvarterer, hvor den ofte også er billigere.