Behovet for beskyttelse stiger

0
563

Flere og flere danskere begynder at interessere sig for aktiemarkedet. Det er ganske naturligt at når pengene taber værdi ved blot at stå på kontoen.


Der findes massevis af forummer på nettet hvor man kan tale med andre om at investere, blogs hvor man kan læse gode råd, diverse investerings-klubber eller portaler man kan melde sig ind i.

Investering er nærmest kommet på mode, og uanset om man er ung eller gammel, han- eller hunkøn, så bugner nettet af informationer der netop er målrettet dig.

Men man skal huske at passe på.

Ikke alle sider på nettet er lige sikre

Når man surfer rundt kan man hurtigt komme galt afsted, selvom man måske bare sidder og søger viden så kan man hurtigt få klikket sig ind på sider som har helt andre formål end at hjælpe dig med at tjene penge.

Der er sider der i stedet for at rådgive dig enten forsøger at få dig til at afgive dine oplysninger, eller måske melde dig ind og betale for et abonnement på noget som du ellers sagtens kan finde gratis.

Lad være med at betale penge for adgang

Nettet bugner af information når du skal i gang med at investere, men som nævnt lige før findes der også masser af sider der gerne vil have dig til at betale.

Det kan f.eks. være en investeringsportal for kvinder, som lover at du tjener mindst 10 gange så meget som dit abonnement koster, uden du skal arbejde for det.

Netop her skal du passe på, for hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også.

Så husk din sunde fornuft når du surfer rundt

Find gratis informationer

Når man gerne vil i gang med at investere så kan man starte med en snak med f.eks. sin bankrådgiver, sin pensionskasse eller revisor hvis man har sådan en, de burde alle vide noget om investering. Men man kan også søge på nettet.

Man finder masser af store troværdige kilder som f.eks. Tænk.dk, bankernes hjemmesider, uvildige.dk osv., men der er også små blogs rundt omkring der giver dig masser af vigtig viden som f.eks. Bank-laan.dk

Huske sikkerheden når du går på nettet

Uanset om du bruger nettet til at spille, se film, gå i banken eller søge informationer på, så skal du altid huske sikkerheden.


Der er mange derude der gerne holder øje med hvad du laver på nettet og blot venter på det rette øjeblik hvor de kan stjæle dine personlige oplysninger. Selvfølgelig skal man være ekstra opmærksom når man bruger sin netbank og diverse investeringsportaler.

BankPortal.se anbefaler en tryghedspakke fra Northguard som faktisk er ganske fornuftig, ud over almindelig antivirus beskyttelse osv., følger der nemlig også pc-hjælp og 24 timers kundeservice og hjælp med.

Selv om man vil tjene penge på investeringer er det jo ikke sikkert man ved en masse om IT og sikkerhed også, så er det fint at bruge ekspert hjælp til dette.