Du kan opnå en høj fortjeneste på aktiemarkedet med et par spekulationer

0
1373

Aktiemarkedet er hele tiden i bevægelse. Nogle aktiers værdier stiger, mens andres styrtdykker, og det er præcis dét, der gør investeringer i aktier spændende. Mange investerer i aktier, da man kan opleve en høj fortjeneste i aktierne, hvis man har købt og solgt på rette tid. Derudover vil aktier typisk falde, men i lige så høj grad vil de også stige i værdi igen – vi ser nærmere på, hvordan du kan tjene penge på aktiespekulationer.

Short selling bliver mere og mere populært i Danmark

Man vil typisk opleve short selling, hvis man har erfaring inden for aktier og lever af at investere i aktier. Der er mange, som lever af at shorte, men der er dog delte meninger om, hvorvidt det er i orden at gøre eller ej.

Short selling bunder nemlig i spekulationer på aktiemarkedet, hvor man gerne vil undgå et kursfald – da man mister penge, hvis aktiens kurs falder. Når man shorter, kan man nemlig opnå en profit ved et kursfald – hvis man formår at gøre det rigtigt.

Short selling handler om, at man låner aktier i stedet for penge. Når man har lånt aktierne, og markedet går godt, hvorfor kursen er høj, sælger man aktierne og lader dem stå på en konto. Efterfølgende venter man på, at aktiernes kurs falder, hvor man derefter køber de lånte aktier igen og giver dem tilbage til den investor eller det firma, man har lånt dem af i første omgang. På den måde opnår man nemlig en fortjeneste, da man har solgt dem til en højere pris, end den pris man køber dem til igen.

Når short selling stiger i popularitet er det typisk, hvis markedet enten falder eller stiger, idet man jo gerne vil tjene penge på sine investeringer og ikke vil miste penge, som man gør, når kurserne falder. Det handler derfor om at låne aktierne, når de er høje og så købe dem igen, når de er lave. Short selling er nem måde, hvorpå du kan opnå en fortjeneste. Det handler bare om, at du skal have styr på aktiemarkedets bevægelser.

Få styr på aktiemarkedet og dets spekulationer

For at opnå en fortjeneste inden for short selling skal man have styr på, hvordan markedet bevæger sig. Med dagens anti-globalisering takket være Corona spørger man sig selv, om Nationalbankens gamle rapport om ”Aktiemarkedet og globalisering” stadig er sandt? Man vil nemlig miste mange penge, hvis man bliver nødt til at købe aktierne tilbage til en højere kurs. I og med aktierne er lånte, skal man jo – alt efter aftalen – betale dem tilbage, hvorfor du kan være nødsaget til at købe aktierne igen, også selvom kursen ikke er faldet men derimod steget. Men med CFD behøver du ikke låne aktier, det er mere timing, der er vigtigt, og at du ikke bruger for meget gearing.

Det handler derfor om, at man skal have styr på aktiemarkedet, hvis man gerne vil i gang med short selling. Du kan få styr på short selling her, hvor du finder aktiernes kurser og kan få inspiration til at spekulere i, hvordan du opnår en høj fortjeneste. Du er ikke den eneste, der har interesse inden for aktiespekulation, noget tyder nemlig på, at danskerne er begyndt at spekulere mere og mere i short selling – så hop med på bølgen og få mere ud af din formue!