Hvilke tekniske færdigheder vil være mest efterspurgte i løbet af de kommende år?

0
593

I takt med at verden udvikler sig, bliver alt omkring os anderledes. Drivkraften for disse innovationer er de teknologiske fremskridt. Tendenser inden for teknologi skifter utroligt hurtigt, og derfor ændres det også løbende hvilke tekniske færdigheder, der er værdisat hos mennesker. Vi kan nærmest ikke engang begynde at tænke på alle de ændringer, som har påvirket vores liv i løbet af de seneste år, og det er alt sammen på grund af teknologi. I løbet af denne tidsperiode har der været mange ændringer på hvordan verdenen hænger sammen, og der har været en stigning i anvendelse af internettet på baggrund af forskellige årsager. Men vi er langt fra målet, og det her er faktisk kun begyndelsen. Teknologi vil ændre hvordan selv de mindste ting foregår i verden, og nedenfor fokuserer vi på nogle af de tekniske færdigheder, som der vil være efterspørgsel på i løbet af de kommende år.

Hvilke tekniske færdigheder vil være mest efterspurgte i løbet af de kommende år?

Extended Reality og udvidet virkelighed

Extended Reality (ER) er det overordnede begreb, som blandt andet dækker over udvidet virkelighed (Augmented Reality på engelsk), og det er ikke nye begreb for dem, som har kendskab til gaming og underholdningsindustrien. Computerspil anvender udvidet virkelighed (AR) til at give spillerne en mere realistisk og tredimensionel oplevelse, når de spiller spillet. Men i løbet af de kommende år vil ER og AR blive brugt til reklamemæssige formål samt til uddannelse.

Cybersikkerhed

I takt med at vi alle bruger vores mobiltelefoner, computere og andre gadgets mere til forskellige formål som for eksempel online transaktioner, netbank, osv. er der også kommet et øget behov for beskyttelse. Cybersikkerhed dækker over beskyttelse af data, så de ikke kan blive stjålet og misbrugt af andre personer med ethvert formål.

Cybersikkerhed bruges også til at beskytte os mod hackere og andet ondsindet software, som kan angribe vores computere. Lad os tage et eksempel hvor en person opretter en konto på  https://www.unibet.dk/bingo, og her vil det være nødvendigt at indtaste personlige oplysninger. Hvis der ikke er cybersikkerhed, eksisterer der en risiko for at denne information kan blive lækket, men med hjælp fra opmærksomme eksperter inden for cybersikkerhed, vil den information være krypteret, og dermed beskyttet mod hackere. Taget i betragtning at der er en stigende risiko for cybertrusler, er der også en voksende behov for færdigheder forbundet med cybersikkerhed.

Blockchain

Blockchain er en anden færdighed, som der vil være høj efterspørgsel på i løbet af de kommende år. Dette giver computeren mulighed for effektiv registrering af data, og at sørge for at vores data forbliver sikre og beskyttede, da det nærmest er umuligt at hacke sig ind i dette system, eller blot foretage ændringer i det. Dermed eksisterer der en form for garanti at systemet vil hjælpe dig med at beskytte dine data mod enhver form for indblanding, og når vi tænker på det stigende antal af online transaktioner, er der et stort behov for at dette system er blandt os.

Fokus på pålideligheds-ingeniørarbejde

Alle aktuelle forretninger har en hjemmeside. Kunderne kan besøge den internetside til at gennemgå udvalget af produkter, og derefter kan de vælge det som de ønsker at købe. Online handel har hjulpet store som små forretninger med at mindske omkostningerne, da de ikke behøver at investere i et lokale på en fysisk placering, hvor forbrugerne kan interagere med dem, da det hele kan blive dækket med den offentlige tilstedeværelse. Webstedets pålideligheds-ingeniører er de personer, som har ansvar for at internetsiden kører problemfrit, og at den forbliver tilgængelig for alle 24/7, og de sørger for at der ikke er fejl på siden.

Hvilken færdighed virker mest interessant for dig?

De færdigheder, som vi har nævnt ovenfor, er blot et udvalg af nogle af de mange færdigheder, som der vil være efterspørgsel på i fremtiden. Hvis du ønsker at lære enhver ny færdighed, når du længst med at investere tid i at lære dem.

Læg gerne ud med de ovennævnte færdigheder, da de kan bidrage dig til at få et arbejde i fremtiden. Disse utrolige tekniske færdigheder vil være med til at ændre verden på flere måder, som alt sammen vil gøre vores hverdag endnu nemmere og bedre.