Gode råd til at blive god til hvad som helst

0
750

Øvelse gør mester. Sådan lyder udtrykket som alle har hørt, da de var små. Det er korrekt, og det er svært at komme udenom, at hvis man ønsker at blive god til noget i livet, så handler det om erfaring og øvelse. Der er dog lidt mere i det end det. Øvelse og træning er godt for at blive god til noget, men hvis man ønsker at forbedre sig er man nødt til at strukturere sin træning og øvelser. Det handler om at definere mål, handler om movitation og det handler om udvikling. Hvis man ønsker at slå det samme slag i golf hver dag, vil man måske bliver den bedste til netop det slag, men hvis man ikke udvikler sin træningsmetode, vil man aldrig blive bedre. Det kan sammenlignes lidt med simkort og eSIM mobilabonnement – der blev forbedret på det gamle, og der blev fundet nye metoder til at gøre det samme, bare bedre. 

Visualisering 

Når det kommer til at blive bedre til noget, uanset om det er sport eller at spille guitar, kan det hjælpe af prøve en teknik, der kaldes visualisering. Visualisering handler om at man forsøger sig at forestille en situation, hvor alt lykkes indenfor det givne træningsområde. Mange fodboldspillere, blandt andet Cristiano Ronaldo, benytter sig af den strategi. Det er en måde, hvorpå man forbereder kroppen og sindet til en situation. Det handler så vidt muligt om at forestille sig alle aspekter i en situation. Det kan være, at man ønsker sparke det perfekte frispark. Man opsætter ALT i sit hoved: temperatur, følelse i kroppen, hvor mange i muren, hvor langt ude fra osv. Og derefter forestiller man sig at den sparkes ind. 

Det er med til at kroppen genkender situationen, og ved hvad den skal gøre. 

Evaluering 

En af de vigtigste ting, når det kommer til at blive bedre til noget er at evaluere. Det at se tilbage på et træningsforløb eller en øvelses rutine og finde ud af hvad der virker og hvad der ikke gør, det er alfa omega for at blive god til noget. 

Hav det sjovt

Det er vigtigt, at når man træner op til noget eller forsøger at lære en ny hobby eller noget som helst andet i livet, at man husker at have det sjovt imens. Det gør processen meget bedre og ens lyst til at blive god forøges.