Føles skolen hård? 3 tip til at klare det!

0
1013

Hvad end du går i gymnasie, er i gang med 9. klasse i folkeskolen, lige er startet på en videregående uddannelse eller måske er i gang med sidste semester før du kan kalde dig færdiguddannet, så er der nok ikke nogen tvivl om at størstedelen af os har prøvet af komme ind i en periode, hvor det hele har føltes stresset og noget så uoverskueligt. Det kan være en eksamensperiode, hvor eksamener ligger lige efter hinanden som perler på en snor eller det kan være en periode midt i semesteret eller midt på året, hvor der har været lidt for mange afleveringer til at det har været til at holde styr på. Det man skal huske på i en perioder som disse er, at de ikke varer evigt, og skønt de kan forekomme uoverkommelige lige i den tid at man står i det, så skal man nok komme igennem det! Hvis man husker på dette kan det ikke gå helt galt, men alligevel er det værd at blive gjort opmærksomme på nogle redskaber som man aktivt kan gøre brug af i ens hverdag hvis det hele føles lidt for hårdt. Vi har samlet tre af de eksempler, og de kommer her!

 

Keep calm, and carry on!

Dette gamle engelske ordsprog er oprindeligt fra 2. verdenskrig, hvor dets betydning om noget havde genklang i den gængse englænders dagligdag, men det budskab som ordsproget vil frem til gælder også for studerende over hele landet, som føler at hverdagen er blevet lidt for tynget af lektier og afleveringer. Hvis man ikke selv kan finde motivationen til at slappe af, så kan det være at det kan hjælpe at gå ind og tage et kig i artiklen om citater om livet lige her. Disse citater har det tilfældes at de alle går ind og inspirere læseren til at slå koldt vand i blodet. Livet vil ikke altid være en dans på roser, og det er derfor værd at lade dette faktum guide en i de hverdage, der kan forekomme uoverskuelige.

Nu vil jeg ikke spolere alt for meget af glæden ved selv at gå ind og opdage disse citater, men et af de citater, der klart og simpelt illustrere denne pointe er sagt af tænkeren Charles Swindoll: “Livet er 10% hvad der sker, og 90% hvordan du vælger at reagere på det!”. Med disse ord synes jeg vi skal hoppe videre til næste metode!

 

Lav en aktivitet der får dig til at slappe af

Det hele skal ikke gå op i skolearbejde, og derfor er det vigtigt at man tager sig tid til at lave noget som man synes er sjovt og som får en til at lægge det hårde arbejde fra sig. Det kan være at man går op i at spille fodbold eller det kan være at man nyder og sidde og strikke. Uanset hvad så er det hvert fald vigtigt at man tager sig tid til at nyde disse aktiviteter mindst en time om dagen selvom man måske har lyst til at komme tilbage til arbejdet.

Hvad er det værste der kan ske?

Sidst men ikke mindst så skal man altid huske på, at det værste der kan ske ofte ikke er så slemt som man måske umiddelbart går og tror. Lad os nu tage som eksempel at du måske står og skal op til en svær eksamen: du går op og dumper. Ja, det er da træls, men set i det store perspektiv, så er det ikke noget, der bør gå ind og ødelægge hele din dag. Det er hvad der sker, og det er i sådanne stunder at man skal samle sig selv op og bare klø på for heldigvis er der som regel en chance til, og det er dér, hvor man går ind og klarer det!

 

Kilde:

gode-citater.dk

https://videnskab.dk/kultur-samfund/derfor-bliver-flere-unge-stressede