Pokerspillet: Taktik, strategier, bluf og enorme summer penge

0
1064

Alle kender til poker på den ene eller anden måde – uanset om du blot har hørt om det fra andre, set turneringer i fjernsynet, selv har spillet det online eller sammen med venner en fredag aften. Poker er efterhånden blevet verdensomspændende, og rigtig mange har fået øjnene op for spillet, men hvorfor?

Poker kommer oprindeligt fra USA, og har rødder helt tilbage fra starten af det 19. århundrede. Gennem de sidste mange år, har pokerspillet været gennem en kæmpestor udvikling – både indholdsmæssigt, men også popularitetsmæssigt. Turneringen World Series Of Poker i USA var springbrættet for, at pokerspillet tilbage i 1970erne steg så hurtigt i popularitet, hvilket siden har spredt sig til hele verdenen. I dag har det populære kortspil dannet rammerne for en helt særlig kultur. Selve spillet, stemningen ved turneringerne og mellem spillerne, der også er hinandens konkurrenter, er noget ganske særligt at være en del af.

Pokerspillet

Poker er sværere end, hvad nogle går og tror. Men hvordan bliver man egentlig dygtig til at spille poker? Kortspil er generelt sjovest, når man kender reglerne. Derfor kræver pokerspillet, at du forsøger at lære den grundlæggende pokerteori, hvis du vil være mindst lige så dygtig, som de helt store pokerstjerner.
Der er mange ting, som er vigtige at huske på, når der skal spilles poker. Det er et strategisk spil, hvor det først og fremmest handler om, at du kan samle den stærkeste hånd blandt dine konkurrenter. Her er der mange mulige udfald: Alt fra high card, et par, to par, tre ens til straight, flush, fuldt hus, fire ens, straight flush eller den stærkeste sammensætning: En royal flush. For at vinde et spil, bør din modstander ikke kunne gennemskue dit næste træk eller dine tanker på baggrund af din ansigtsmimik. Du skal kunne udkonkurrere dine konkurrenter med dit pokeransigt, og mange finder netop denne del af spillet ekstremt spændende.

Alle pokerturneringer er fyldt med spillere, der drømmer om at blive ligeså dygtige som de helt store stjerner, der jævnligt vinder mange penge gennem pokerspil. Hvis du allerede spiller poker, eller går og overvejer at spille poker, bør du undersøge, hvorvidt du rent faktisk skal betale SKAT af din gevinst, hvis du går hen og vinder. Der er efterhånden nemlig mange, som er blevet bevidste om, at der rent faktisk kan tjenes gode penge på at spille poker. Nogle der tjener penge i dyre domme på at spille poker ved de store turneringer, er de helt store pokerstjerner, som alle inden for pokerverdenen kender. Hvis du ikke helt er bekendt med dem, har vi listet et par af de helt store pokerstjerner nedenfor, som har en stor indflydelse på pokerkulturen:


Daniel Negreanu også kaldt KidPoker
Daniel Negreanu er uden tvivl et af de største ansigter inden for pokerverdenen. Den berømte pokerspiller kommer fra Canada, og lever af at spille poker. Daniel Negreanu har indtil videre vundet utallige store turneringer i sin karriere, herunder World Series Of Poker op til flere gange. Hans spillestil er berygtet blandt alle inden for pokerbranchen, og er karakteriseret ved en kombination af aggressivitet og kontrol, der har hjulpet med at bane vejen for hans professionelle karriere.

Phil Hellmuth også kaldt The Poker Brat
Phil Hellmuth kommer fra USA, og er endnu et ansigt inden for pokerverdenen, som du ikke kan komme udenom. Hans kontroversielle spillestil og opførsel ved spillebordet under turneringer deler ofte vandene hos folk, men på trods af dette, er han stadig et af de største pokerspillere i verdenen – nogensinde. Phil Hellmuth har bl.a. formået at vinde World Series Of Poker flest gange.

“The Great Dane”: Gustav Hansen
Du læste rigtigt! ” En af de største professionelle pokerspillere i verdenen i dag er danskeren Gustav Hansen, der kommer fra Sjælland. Gustav Hansen er højst sandsynligt en af de helt store grunde til, at poker er blevet så populært i Danmark. Han startede med at spille poker helt tilbage i starten af 1990’erne, da han var på et udvekslingsophold i USA. Pokerens verden begyndte for alvor at fylde meget hos ”The Great Dane” i slutningen af 1990’erne, hvor han spillede mere og mere poker. Gus Hansen er blevet meget kendt for hans aggressive spillestil. Gennem hans karriere har han vundet massevis af store pokerturneringer, og er en kæmpe ambassadør for Danmark, der i dag lever af at spille poker.

Peter Nicolas Eastgate
Peter Nicolas Eastgate kommer fra lille Dalum ved Odense, og er endnu en berømt, dansk pokerspiller, der har formået at skabe stor opmærksomhed i pokerverdenen med sin skarpe spillestil. I 2008 vandt Peter Nicolas Eastgate turneringen World Series of Poker, og er dermed den yngste nogensinde til at vinde den titel, som mange kun kan drømme om. Peter Nicolas Eastgate har være med til at skabe pokerhistorie. I 2009 forsvarede han sin titel, hvilket er en imponerende præstation, der gør ham til en meget berygtet modstander til store turneringer på trods af hans meget unge alder.

Jan Vang Sørensen
Jan Vang Sørensen er efterhånden en gammel kending i pokerverdenen, der med sin skarpe spillestil har vundet mange forskellige titler. Den tidligere fodboldspiller for Odense Boldklub skiftede karriere til pokerspillet, og enhver pokerentusiast ved godt, hvem Jan Vang Sørensen er.

Husk dit pokeransigt!

Selvom nogle vil mene, at det kun kræver en god portion held at have en succesfuld karriere i pokerspil, så har de store pokerstjerner nogle helt andre ting tilfælles, som kan være med til at inspirere up coming pokerspillere. Et talent, en stor ambition for spillet og en skarp spillespil, der udkonkurrerer alle andre! Det er vigtigt at have et flair for forskellige strategier og det matematiske samt psykologiske aspekt bag spillet, hvilket kræver massevis af træning. Med andre ord kræver det hårdt arbejde at nå et professionelt plan. Har du en drøm om at være den næste store stjerne til turneringer i Danmark og udlandet? Så kan du starte med at træne dit pokeransigt, der vil være med til at karakterisere din helt egen spillestil. Dit pokeransigt kan også komme dig til gavn i mange andre sammenhænge. God fornøjelse, og held og lykke.