For dig, der elsker at bage

0
5614

De fleste elsker hjemmebagt brød og kage, og der er heldigvis også mange, der elsker at bage brød og kage, så dem, der elsker at spise det, har mulighed for at få det.

Der er ikke meget, der er bedre end duften af hjemmebag, der spreder sig i hele huset. Ens tænder løber i vand, så snart lugten rammer ens næsebor. Man kigger på uret i håb om, at bagværket er færdigt, for man kan næsten ikke vente, så skønt lugter det.

Man har allerede dækket bord, så man er helt klar, når uret bipper.

Så bipper uret endelig, og man flyver ud til ovnen og håber, at det så rent faktisk er færdigt. Man åbner ovnlågen, og al den varme duft banker lige ind i hovedet på en.

Så er det på med grydelapperne og ud med det lille vidunder – og så er man klar til at sætte tænderne i det. Forhåbentlig er det al ventetiden værd.

 

Bagning

Inden man kommer så langt, er der lige nogle ting, der skal klares først.

Man skal starte med at finde ud af, hvad man vil bage. Brød eller kage? Det kan være, man har nogle rabarber i fryseren, som skal bruges, så man derfor beslutter sig for at bage en rabarbertærte. Rabarbertærte er lækkert, så det er ikke noget dårligt valg.

Med mindre man kan det i hovedet, skal man derefter finde en opskrift, så man ved, hvad man skal købe.

Køb ind hvis nødvendigt og ellers er det bare med at komme i gang.

Dejen skal laves, og fyldet skal laves.

Typisk vil man rulle dejen ud med en kagerulle, så man efterfølgende bare skal flytte den over i formen. Folk, der er vant til at bage og bruge en kagerulle, ved, at der ikke er meget, der er ligeså irriterende som et underlag, der bevæger sig, hvilket det gør, hvis du bare ruller på almindeligt bagepapir. Du kan selvfølgelig vælge at rulle din tærtedej ud på bordet, så er der ikke noget, der flytter sig. Til gengæld kræver det en hel del mere rengøring – og dej er ikke altid lige nemt at få af.

Der findes en meget bedre løsning: en silicone bagemåtte.

 

Gør bagning nemmere med en silicone bagemåtte

Køb silicone bagemåtter og gør bagning både sjovere og nemmere. Det lyder som en dum reklame, men det er faktisk rigtigt.

En silicone bagemåtte ligger solidt på bordet, så du slipper for, at det hele rykker frem og tilbage, når du forsøger at rulle din dej ud. Hvis du har en silikone bagemåtte, bliver rulning med kagerulle aldrig et problem igen. Samtidig har du ikke det samme rengøringsproblem, som hvis du ruller ud på dit køkkenbord. Bagemåtten løftes bare fra bordet, når du er færdig med den, og så kan du nemt og enkelt vaske den op.

En bagemåtte er en af de ting, som man nemt kan se som unødvendig, men når man først har prøvet en, så kan man slet ikke undvære den.