Er du klar til at få hund?

0
861

Det er en stor beslutning at få et nyt, pelset familiemedlem. En beslutning, der kræver nøje overvejelser og god planlægning. Der er mange ting at holde styr på, og det er en helt ny og overvældende start for både dig og din nye firbenede ven. Først og fremmest skal du være sikker på, at du har tid og råd til at have hund. Dernæst skal du beslutte dig for den helt rigtige race og være indstillet på, at du er hundeejer 24 timer i døgnet. I denne artikel kommer vi omkring vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du anskaffer dig en hund.

Hvilken race skal jeg vælge?
Når du er sikker på, at du har tid og råd til at holde hund, kommer næste spørgsmål: Hvilken race skal jeg vælge? Dette er nok det vigtigste valg. Mange førstegangskøbere får nemlig problemer med deres hunde, fordi de ikke har sat sig nok ind i adfærd og motionsbehov for den race, de køber. Derfor er det generelt en god idé at vælge en race, der kræver mindre, end hvad man har tid og overskud til lige nu.

Store hunde kræver mere plads og mere motion end små hunde. Generelt bør du vælge race efter temperament og behov for motion i stedet for at vælge den race, der ser mest nuttet ud. Det vigtigste er, at racen passer til din tid, dit energiniveau og eventuelt din familie. Der kan også være andre ting at tage hensyn til – for eksempel om hunden skal være børnevenlig. Eksempler på børnevenlige hunderacer er Golden retriever, Labrador retriever eller en Cocker spaniel.

Hvor meget tid kræver en hund?

Hvis du får din hund fra hvalp, vil den kræve rigtig meget tid især i starten. Når du først har fået hund, er du hundeejer 24 timer i døgnet. Og det er en rolle, du kommer til at have de næste 8-15 år, hvis du køber hunden fra hvalp. I starten kræver en hvalp al din opmærksomhed. Du skal holde øje med den hele tiden, så den ikke laver ballade eller kommer til skade. Hvis du vil holde ekstra styr på den lille spirrevip, kan en hvalpegård være en god hjælp. I en hvalpegård kan din hvalp nemlig lege og hygge sig uden at komme til skade. Hvis du har planer om at bruge din hund til udstillingshund, er en hvalpegård også perfekt. Så har den et sted at være under udstillingen, når den ikke er på scenen.

Når din hund er blevet lidt ældre, kan du forvente at bruge cirka halvanden time dagligt på at gå tur, lege med den og træne den. Det kommer selvfølgelig an på størrelse og race. Du skal også være indstillet på, at du ikke bare lige kan blive længere på arbejde eller sige ja til aftaler, hvis ikke du har en hundesitter klar. En hund bør nemlig ikke være alene hjemme mere end 5-8 timer om dagen. Når du kommer hjem fra arbejde, har din hund nemlig brug for aktivering, motion og nærvær med dig, som den betragter som en del af sin flok.