Derfor er VLC Media Player en stjerne på nettet

0
1421

VLC Media Player er en af de mest populære multimedieafspillere i verden. Programmet blev udgivet d. 1. februar 2001, og fungerer stadig som det skal den dag i dag. Programmet afspiller både musik- og videofiler, og understøtter mange forskellige lyd- og videoformater.

 

Det kan desuden afspille DVD’er, så man ikke behøver andre programmer med lignende funktioner til at afspille musik for sig og DVD’er for sig. Du kan derved nemt downloade din musik eller musikvideoer fra forskellige slags sider til download af YouTube-videoer og musik. Og det er samtidig hurtigt lige at smide en DVD i computeren, som med det samme afspiller den i VLC Media Player til en god filmaften med gutterne, familien eller veninderne. Download VLC til din computer.

 

Sådan fungerer VLC Media Player

 

VLC mediaspiller har en rigtig god hotkey support, og du kan nemt bruge VLC til at se DVD’er eller andre former for videofiler. I forhold til musik, spiller programmet de fleste filer, og er på den måde endda ITunes overlegen. Man kan desuden bruge VLC til at konvertere filer, så man ikke behøver at ty til mistænkelige gratis hjemmesider med reklamer på nettet.

VLC Media Player gør det desuden nemt at tilføje undertekster til dine videofiler, hvor man bare skal tilføje SRT-filen til den mappe, hvor videoen bliver gemt, og derefter vil den automatisk afspilles med undertekster. Grænsefladen er utrolig nem, hvilket både er en fordel og en ulempe, afhængigt af hvem der bruger programmet. Grænsefladen bliver dog løbende forbedret i forbindelse med opdatering af programmet.

 

Fordelene ved VLC Media Player

 

Programmet er gratis at downloade og have på computeren, så du behøver ikke at slippe en eneste øre, for at kunne afspille den musik eller de videoer, du har lyst til at høre og se. Derudover understøtter VLC Media Player, som tidligere nævnt, en række forskellige formater både i lyd og video.

Programmet er desuden nemt at bruge, og er derfor også ideelt til både den avancerede bruger, men i høj grad også de knap så tekniske mennesker, herunder også ældre. Som de fleste andre programmer, har VLC også en hotkey support, som fungerer rigtig godt i dette program. VLC afspiller både HD og Blu-Ray. Man kan også hente programmet ned på sin iPhone eller Android, så man ikke altid er nødt til at bruge det på computeren. Der er desuden mulighed for at streame videoer igennem programmet. .

 

Ulemperne ved VLC Media Player

 

Inden du giver dig i kast med at downloade et nyt program til din computer, kan det være en god idé at have et overblik over, om programmet har nogle ulemper, som du bør være opmærksom på.
Der er ikke mange ulemper ved programmet, men hvis man skal nævne nogen, vil det være at grænsefladen er så simpel, som den er, hvis man egentlig er på udkig efter et program, der er lidt mere teknisk udfordrende, og som har flere funktioner. Derudover er grænsefladen bedre i Mac-versionen, hvilket er en skam for de, der ikke bruger Mac-computere.

 

Alternativer til VLC Media Player

 

Det er svært at finde et program, der har alle de funktioner, som programmet VLC Media Player har. Hvis du er på udkig efter et programmet, der blot skal kunne konvertere filer, kan man for eksempel benytte sig af Hamster Free Video Converter, som både er gratis og på dansk. Hvis man gerne vil have et program, der kan afspille Blu-Ray, vil Xilisoft Blu-ray to MKV Converter 2013 være et godt bud. Ligeledes er der programmer på markedet, der kan lidt af hvert, såsom at kopiere, konvertere og brænde DVD’er.

I dette tilfælde vil eksempelvis programmet Ashampoo Burning Studio 1.14.5.0 være et fremragende bud. Til sidst er der programmet iTunes, der kan afspille musik både online og offline, men ikke konvertere det.

 

Helt kort: Derfor skal du vælge VLC Media Player frem for andre multimedieafspillere

 

Til sidst vil vi ganske kort opsummere, hvorfor netop programmet VLC Media Player er et godt bud på en multimedieafspiller. Med VLC Media Player får du et program på din computer, der indeholder en række forskellige praktiske og smarte features, som mange vil få et stort udbytte af. Programmet kan afspille både musik- og videofiler – her er det væsentligt at nævne, at programmet også understøtter mange forskellige formater, hvilket giver brugeren af programmet en række forskellige muligheder. Med programmet følger også en god hotkey support, og muligheden for at tilføje undertekster til videofiler.

Desuden er VLC Media Player et program, der er gratis – bedre bliver det ikke.