10 grunde til at opgradere til Windows 11

0
541

Windows er det mest populære desktop-operativsystem i verden med over 400 millioner aktive brugere i mere end 180 lande. Og med god grund – Windows tilbyder en velkendt og intuitiv oplevelse for brugere i alle aldre. Men som med alle operativsystemer kunne Windows 10 godt bruge nogle forbedringer. Derfor vil vi her på Alt-til-Windows.dk gerne hjælpe dig med at beslutte, om det er tid til at tage springet fra Windows 7, 8 eller 10 til det nye Windows 11. Med det in mente er her 10 gode grunde til, at du bør opgradere til Windows 11. Da langt de fleste nye Windows-brugere holder sig til standard Windows 10, er der mange, der ikke engang ved, at der findes en opgradering. Men Windows 11 er faktisk meget lig Windows 10, bare bedre. Det er hurtigere, mere sikkert og nemmere at bruge. Lad os se nærmere på nogle af de store forbedringer, du kan forvente, når du opgraderer til den nyeste version af Windows.

Windows 11 vil være gratis

Windows 11 vil være gratis det første år, hvilket er en stor forbedring i forhold til Windows 10, som kostede 119,99 dollars for hjemmeudgaven. Den gratis download er tilgængelig for alle enheder, der kører Windows 7 eller 8, og brugerne kan opgradere gratis til sommer.

Windows 11 bliver fladere

En af de største ændringer, du vil bemærke, når du opgraderer til Windows 11, er, at det har fået et helt nyt udseende. Standardtemaerne er fladere og mindre farverige, hvilket gør dem mindre distraherende og mere æstetisk tiltalende. Hvis du er vant til Windows 10, kan du måske føle, at du er gået glip af et memo om det nye design – men bare rolig! Det er blot en af mange forbedringer i Windows 11, der gør det nemmere for øjnene. Hvis du overhovedet er bekendt med Windows 10, så ved du, at Microsoft elsker at gøre deres OS oppustet ved at inkludere alle typer funktioner under solen. Nogle gange lyder disse funktioner måske godt i teorien, men de ender med at være for komplekse eller klodsede for den gennemsnitlige bruger. Ideen bag Windows 11 er at skære noget af den gamle bagage væk og forenkle alting – uanset hvor småt det end måtte virke.

Windows 11 kommer med Cortana

Windows 11 indeholder nye funktioner som Cortana og et helt nyt design, men der er også andre grunde til, at du bør opgradere Windows 10 til Windows 11. Den første grund er sikkerheden. Sikkerhedstruslerne er steget gennem årene, og Microsoft har gjort sit bedste for at følge med dem. Med Windows 11 kan du bruge BitLocker-drevkrypteringen til at kryptere dine data, så de forbliver beskyttede og sikre mod eventuelle ubudne gæster. Du får også et forbedret SmartScreen-filter, der hjælper med at beskytte din pc mod risikable websteder, malware og phishing-svindel.

Den næste grund er ydeevne. Ydelsen på de nuværende gen-operativsystemer er ret langsom, hvilket gør det svært for brugerne at arbejde hurtigt på deres pc’er. Men med Windows 11 er der en ny motor, der gør det hurtigere, hvor hurtigt den kan starte apps op, og hvor hurtigt de åbnes, samt hvor lang tid det tager for programmerne at reagere, når du klikker på dem. Det betyder, at hvis du vil have en flydende oplevelse, når du bruger din pc, vil det være værd at opgradere til Windows 11.

En anden grund er brugervenlighed. Hvis du ønsker, at din pc skal være nem at betjene, er det vigtigt at opgradere til Windows 11, fordi Microsoft har foretaget mange forbedringer, der gør det nemmere end nogensinde før at bruge computeren. Du vil også finde forbedringer i skriveeffektiviteten, da når du skriver i moderne tekstindtastningsfelter, er autokorrektionerne meget mere præcise nu, så slåfejl

Windows 11 vil fungere på en pc, tablet og smartphone

En af de største forbedringer i Windows 11 er, at det vil fungere på en pc, tablet og smartphone. Det betyder, at hvis du har en pc derhjemme, kan du bruge Windows 11 til at se film, surfe på internettet og spille spil på dit tv. Og overraskende nok vil det se skarpt og klart ud, da det bruger Microsofts ClearType-teknologi til tekstgengivelse.

Windows 11 vil have delt skærmtilstand

Windows 11 indeholder nogle af de mest spændende og innovative funktioner i Windows’ historie. En af disse funktioner er split screen-tilstand, som vil give dig mulighed for at bruge flere apps på samme tid. Dette giver dig mulighed for at se Netflix, mens du surfer på Facebook eller skriver en e-mail. Hvis en enkelt app fylder for meget på skærmen, vil du også kunne minimere den og arbejde på en anden app på samme tid.

Windows 11 vil have 3D Touch

Windows 11 vil have 3D Touch. Denne funktion er tilgængelig på Apples nyeste smartphones og tablets, men ikke på Windows-telefoner. Med 3D Touch kan du trykke på skærmen, og indholdet vil reagere på forskellige måder, afhængigt af din kontekst. Hvis det f.eks. er et telefonnummer, du trykker på, vil Windows 11 genkende dette og automatisk ringe til dem for dig.

Windows 11 kan indstilles til kun at bruge din stemme og blikkommandoer

De nyeste funktioner i Windows 11 er ting, som du vil elske. Især hvis du er en person, der har problemer med at bruge traditionelle metoder til at navigere på computeren, f.eks. en mus eller touchpad. Der er et par nye funktioner, der gør det nemmere at bruge computeren, f.eks. stemmestyring og bliknavigation. Hvis du ikke vil eller kan bruge traditionelle indtastningsmetoder, vil disse to muligheder hjælpe dig med at navigere i Windows på en mere naturlig måde. Med stemmestyret navigation kan du styre markøren med kun din stemme, hvilket gør det meget nemmere for alle, der har problemer med at bruge deres hænder, f.eks. personer med gigt eller muskelsygdomme. Se-navigation svarer til stemmenavigation, men lader dig i stedet styre markøren ved blot at kigge på skærmen. Disse nye funktioner bringer navigationen på din computer ind i det 21. århundrede og vil især være til hjælp for dem, der ellers ikke ville være i stand til at bruge en mus eller touchpad.

Windows 11 vil få en forbedret task manager

Windows 11 får en ny og forbedret task manager, så du nemt kan se alle dine åbne programmer på samme tid. I modsætning til tidligere versioner af Windows vil du med Windows 11 nemt kunne skifte mellem programmer ved at klikke på deres ikoner i stedet for at skulle minimere hvert enkelt program individuelt. Og hvis du har brug for at lukke et program i en nødsituation, vil du kunne gøre det med et enkelt klik.

Windows 11 vil kunne tilpasses bedre

En af de største ændringer i Windows 11 er muligheden for at tilpasse dit skrivebord. Du kan vælge mellem en række forskellige designs og temaer, så styresystemet vil føles mere som hjemme. Du vil også kunne ændre baggrundsbilledet på dit skrivebord samt oprette specialiserede arbejdsområder til forskellige interesser eller opgaver. Temaer er blot en måde, hvorpå Windows 11 bringer noget af den oprindelige enkelhed og stil fra Windows 7 tilbage. Hvis du foretrækker layoutet fra tidligere versioner af Windows, vil du faktisk elske, hvor nemt det er at lave dine egne baggrunde og baggrunde i Windows 11.

Resumé – Opgradering til Windows 11?

Windows er det mest populære desktop-operativsystem i verden med over 400 millioner aktive brugere i mere end 180 lande. Og det er der en god grund til – Windows tilbyder en velkendt og intuitiv oplevelse for brugere i alle aldre. Men som med alle styresystemer kunne Windows 10 godt bruge nogle forbedringer. Derfor vil vi her på The Fresh Toast gerne hjælpe dig med at beslutte, om det er tid til at tage springet fra Windows 7, 8 eller 10 til det nye Windows 11. Med det in mente er her 10 gode grunde til, at du bør opgradere til Windows 11. Da langt de fleste nye Windows-brugere holder sig til standard Windows 10, ved mange ikke engang, at der er en opgradering tilgængelig. Men Windows 11 er faktisk meget lig Windows 10, bare bedre. Det er hurtigere, mere sikkert og nemmere at bruge. Lad os se nærmere på nogle af de store forbedringer, du kan forvente, når du opgraderer til den nyeste version af Windows.