Sådan vælger du det helt rigtige spisebord

0
783

Spisebordet er et vigtigt møbel, uanset om det står i stuen, køkkenet eller et helt tredje sted. Det er her familien samles til måltiderne, og hvor du byder gæster på lækker mad. Derudover bruges spisebordet ofte også til andre ting som kreative sysler, lektier med børnene og hygge med brætspil. Når du skal ud at købe et nyt spisebord, er der en række ting, du bør overveje, før du træffer den endelige beslutning. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du vælger det helt rigtige spisebord til dit hjem.

Hvilket materiale skal bordet være lavet af?

Spiseborde kan være lavet af mange forskellige materialer som træ, glas og MDF-plader. Hvilket materiale du skal vælge til dit nye spisebord, kommer an på forskellige ting. Der er stor forskel på, hvor meget vedligeholdelse de forskellige materialetyper kræver. Et træbord er enormt smukt, men det kræver også lidt arbejde at bibeholde skønheden. Du skal i hvert fald forvente, at et træbord kræver en form for behandling et par gange om året for at holde sig smukt. Glas og MDF er derimod stort set vedligeholdelsesfrit og skal stort set bare have en tur med en våd klud efter brug.

Hvor mange personer skal der være plads til?

Inden du køber dit nye spisebord, bør du også overveje, hvilken størrelse bord, I har behov for. Der kan naturligvis være nogle naturlige begrænsninger pga. størrelsen på rummet, som I må tage hensyn til. Medmindre bordet skal stå i et meget lille rum, bør du hellere tage et bord, der er lidt for stort end lidt for lille. Det er virkelig irriterende ikke at have plads til mad på bordet, og det er også rart at have plads til at spille et brætspil. Hvis I har en stor udvidet familie, som I gerne vil kunne invitere til fødselsdage, kan I også vælge et bord med tillægsplader. På denne måde fylder bordet ikke så meget i hverdagen, men der er stadig plads til gæster ved særlige lejligheder.

Hvilke spisebordsstole vil du have til bordet?

Når I har besluttet jer for, hvilket bord I vil have, skal I også have valgt nogle stole. Her har I for alvor mulighed for at sætte jeres personlige præg på indretningen. Hvis I har valgt et relativt neutralt bord, kan det være virkelig pænt med spisebordsstole, der skiller sig lidt ud. Måske skal I have stole med læderbetræk eller stole i farvet velour. Det er også meget moderne at vælge stole, der ikke matcher, hvilket giver et meget afslappet udtryk. Hvilke stole I vælger afhænger med andre ord af, hvilket udtryk I ønsker.