Hvilket job skal du have i dit sabbatår?

0
1441

Mange unge mennesker er tvivl om, hvorvidt de skal holde et sabbatår eller ej. Alternativet er ofte at starte på en uddannelse, som man ikke er hundrede procent motiveret til at gennemføre. Samtidig er der også en del, som overhovedet ikke er i tvivl om, at et sabbatår er det de skal. Disse personer drømmer ofte om at rejse ud i verden, komme på højskole eller lignende. Problemet med disse muligheder er bare, at det koster penge, og penge får man altså kun ved at arbejde. Men hvilket job skal man så tage? Man er ung, ufaglært og skal kun bruge jobbet i en begrænset periode – ikke ligefrem noget, som passer på beskrivelsen af en drømmemedarbejder. Så hvilke jobs er der at vælge i mellem? Her får du fire forslag.

 

Bliv sælger

At arbejde med salg er et job, som oftest handler mere om den rigtige personlighed end uddannelse og erfaring. Derfor er det også en populær mulighed blandt unge i gang med et sabbatår. Du kommer formentlig også til at få en smule oplæring således, at du lærer at behandle kundernes indvendinger. Har du talent for det, er pengene gode, samt du får erfaring, som du kan bruge i fremtiden. Her kan du eksempelvis læse mere om, hvorfor du skal arbejde med salg i dit sabbatår.

 

Lærevikar

En mulighed som mange unge gør brug af er at arbejde som lærevikar. Som lærevikar bliver du tilkaldt, når en af de fastansatte lærer er syge, og der derfor mangler en, som kan varetage undervisningen. Lønnen er god, men antallet af arbejdstimer kan ofte være utilregnelige, da det kommer an på, hvor mange lærer der er syge. Jobbet kræver også, at du kan holde ud at arbejde med børn og unge mennesker. Hvis du ikke bryder dig om det, og heller ikke har tålmodigheden, så bør du kigge i en anden retning.

 

Pædagog

Hvis du synes at lærevikar virker tiltalende, men du hellere vil arbejde med mindre børn, så er det også muligt at søge job i børnehaver eller vuggestuer. Her får du mulighed for at arbejde med børn, på en underholdende og lærerig måde. Husk dog på, at det ikke er det samme som at lege med sin lille kusine i en times tid. Der er mange børn, og sjældent særlig mange pædagoger. Børnene kan blive uvenner, komme til skade eller på anden måde have brug for hjælp. Det er derfor ikke udelukkende sjov og ballade, men stadig en god mulighed for også at udvikle sig, lære at arbejde under pres og få mere ansvar.

 

Guide

Som nævnt i starten, er der mange, som skal bruge et job i deres sabbatår for at spare op til en udenlandsrejse. Disse to ting kan også kombineres. Som guide kan du arbejde for et rejseselskab, hvor du er udstationeret på en rejsedestination. Her er du en del af et team, som arrangerer ture for turister, hjælper dem godt til og fra destinationen, og generelt står til rådighed for gæsterne under turen. Her kommer du ud i verden samtidig med, at du kan tjene lidt penge på det. Husk dog, at selvom der er fritid, så er det ikke en badeferie. Du er udsendt for at gøre et stykke arbejde, men kan samtidig nyde alle fordele, der følger med.