Sov bedre med et godt grin før sengetid

0
1179

Mere end halvdelen af danskerne har søvnproblemer i en eller anden sværhedsgrad. Dette er resultaterne fra de nyeste undersøgelser af danskernes generelle sundhed. Søvnproblemer kan opstå som et resultat af mange forskellige faktorer, der spiller en rolle i hverdagslivet.

De hyppigste årsager til søvnproblemer, og især dem der forbindes med dét at man ikke kan falde til ro om aftenen, er et forhøjet indtag af koffein, for mange problemer i dagligdagen, stress samt uhensigtsmæssige søvnmønstre i forhold til søvnbehovet.

Løsningen på søvnproblemer er dog ikke altid medicinsk, men kan i mange tilfælde klares med lidt grin og latter før sengetid. Ved at grine udløses endorfiner i hjernen, der i bund og grund gør os glade og får os til at slappe mere af i muskler og psyken. Dette kan medføre at man bedre kan give slip på de ting, der tynger en og forhindrer en god søvn.

Latter og grin er ofte den bedste medicin – selv mod dårlig søvn

I mange årtier har man ofte skubbet til teorien om at medikamenter kan løse alles problemer. Der er dog belæg for, at latter og grin kan løse små problemer for nogle borgere, grundet den tidligere endorfinudskillelse i hjernen.

Mange kender til problemet, at man i løbet af aftenen bliver overtræt og slet ikke kan falde i søvn selvom man gaber, øjnene svier og man følelsesmæssigt længes efter sin bløde seng og dyne. Ved overtræthed stimuleres hjernen på en anden måde end normalt, hvorfor et latterudbrud som kommer af f.eks. virkelig dårlige eller sjove jokes, kan trykke på den rette udløser for at hjernen endelig kan slappe af.

Det er derfor ikke altid nødvendigt at ty til medicinsk behandling i form af sovepiller, muskelafslappende medicin eller andre medikamenter, der fungerer som en kontrarettet stimuli af hjernen.

Disse jokes kan du vælge mellem når du skal sove

For at få et godt grin inden sengetid for bedre at kunne falde i søvn og få en nat med et stabilt søvnmønster, hvor man kommer igennem de fire stadier af søvnen, kan man ty til hjemmesider med jokes. Det anbefales dog at man researcher lidt i løbet af dagen og printer sine udvalgte jokes – eller blot tilfældige jokes, ud. Denne anbefaling skyldes at man har sværere ved at falde i søvn, hvis man stirrer på en skærm.

Der findes mange forskellige jokes at vælge imellem, og det er derfor individuelt, hvilke du skal vælge for at kunne sove bedre. Det handler om at finde de ’lårklaskende af latter’ agtige jokes, man ikke kan lade være med at grine af.