Det moderne drev – vink farvel til den eksterne harddisk

0
282

.. Og sig hej til virtuel lagring i skyen.

Hvis du har ejet en computer siden en gang i 1990’erne, har du med sikkerhed stiftet bekendtskab med en harddisk og sikkert også de ikoniske diskette drev, du kunne lagre alverdens sager på. Måske har du endda nået at have fingrene i en SSD-harddisk, de mere kompakte og langt hurtigere udgaver af den traditionelle harddisk, som IBM stod bag?

Uanset hvad dit forhold til harddiske er, kommer vi ikke uden om, at det snart er fortid, selvom der har været mange gode år, hvor harddisken har været det ypperste af det ypperste. Siden da er der dog blevet sandt mange terabytes gennem systemet, og tiden er kommet til forandring.

Forbered dig allerede nu på overgangen fra en traditionel harddisk og tag en backup i skyen. Her er dine data altid sikre, selv hvis din harddisk skulle beslutte sig for at ende sine dage. Det er nemlig en af de store risici ved at benytte en traditionel harddisk, der foruden at være ustabil også er blevet overhalet indenom at hurtigere teknologi. Derudover æder den traditionelle harddisk en hulens masse strøm, og så larmer den. Der er altså mange gode grunde til at vinke farvel til harddisken og sikre din datas fremtidige levetid. Læs mere om ekstern harddisk hos på onlime.dk.

Fordele ved at bruge online lagring

Egentligt er harddisken ingen dårlig opfindelse, men vi må sande, at den snart har udtjent sin pligt som værktøj i ITens verden. Ind fra højre er cloud storage kommet – Du har måske hørt nogen spørge, om det er ”gemt i skyen” og tænkt på, hvad det dog mener? Der er helt sikkert tale om tjenester som danske Onlime, det velkendte Google Drive eller DropBox.

Der er mange klare fordele ved at overgå fra den forældede harddisk til at bruge online lagring. Den mest markante fordel er selvfølgelig, at du aldrig kan vide dig sikker på din harddisks levetid. Vælger den først at stå af, kan det være umuligt at få fingrene i mange års data, som bliver lagret på harddisken. I skyen, derimod, har du altid adgang til alle dine filer. Det gælder også uanset hvor du er i verden, bare du har en internetforbindelse. Skulle din computer alligevel lade livet, kan du blot tilgå din data fra en mobiltelefon eller en tablet i stedet. Det betyder, at du altid har en backup lige ved hånden. Services som Onlime sørger desuden for altid at tage en automatisk backup af dine filer, så du slipper for selv at huske at flytte dem.

Skyen er ofte enten gratis eller utrolig billig per gigabyte, ligeledes tager den heller ingen plads. I 1959 fyldte en harddisk det samme som et køleskab og vejede et ton. I dag er samme service usynlig. Teknologien er i konstant forandring.